skip to main content
Zuidas Apotheek geopend in Summertime

De nieuwe apotheek is gevestigd op de Gustav Mahlerlaan 635-B, in het gebouw Summertime. De architect van Summertime, SeARCH, heeft het ook ontwerp voor de apotheek gemaakt. Die heeft dezelfde sfeer en kleuren als het gebouw. De apotheek is een initiatief van Marjan Terpstra en Daan Jansen. Door samenwerking met andere zorgverleners ontwikkelden ze een modern zorgconcept dat nu in Zuidas is geland. ‘We wilden inspelen op de trends en een modern concept opzetten, dat aansluit bij de wensen van bewoners en werknemers/gevers van de Zuidas’, vertelt Jansen.

Minder in de rij

‘Bij een traditionele apotheek sta je vaak lang te wachten. Dat levert soms irritaties op. Je hebt eigenlijk maar weinig privacy en rust om advies te vragen, omdat iedereen in de rij kan meeluisteren. Tegelijkertijd wil je bijvoorbeeld bij een herhaalrecept snel je medicijnen kunnen ophalen zonder in de rij te staan’, aldus Jansen. Zuidas Apotheek probeert dit op te lossen door deze groep klanten te scheiden van de anderen. ‘We hebben een snelle balie, speciaal voor mensen met een herhaalrecept. Die hebben geen advies nodig.’

Kluisjes

Ook komen er halverwege oktober kluisjes in de hal van het gebouw Summertime waarin medicijnen en andere (verzorgings)producten kunnen worden geplaatst. Met een persoonlijke code, die de klant via een chatbericht krijgt, kan iemand medicijnen ophalen wanneer hij of zij dat wil, zonder in de rij te staan. De kluisjes kunnen overigens ook gebruikt worden voor het afleveren van boodschappen of postpakketjes voor bewoners van Summertime. ‘Tegelijkertijd willen we de mensen die advies nodig hebben voldoende tijd en aandacht bieden. Doordat we meer mensen op een andere manier bedienen, ontstaat er meer privacy en rust voor iemand die meer tijd nodig heeft.’ Voor extra privacy zijn er tevens spreekkamers beschikbaar. ‘We hopen met dit snel/langzaam concept echt in te spelen op de mensen die in Zuidas wonen en werken en iedereen de zorg te geven die past bij zijn of haar behoeftes’.

Medische disciplines in huis

Om mensen zo goed mogelijk te kunnen helpen, hebben Jansen en Terpstra verschillende medische disciplines binnengehaald. Zo zit er in de apotheek een huisartsenpost, een prikpoli, een laboratorium en verschillende specialisten op gebieden als fysiotherapie, dermatologie, gynaecologie en orthopedie.

Openingstijden

De openingstijden van de apotheek, gelegen op de Gustav Mahlerlaan 635-B, zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur. Waarschijnlijk gaat de apotheek in de toekomst ook in het weekend open. Kijk voor meer informatie op de website van apotheek Zuidas.

Geef uw mening