skip to main content
Nachtelijke afsluiting A10 Zuid richting Schiphol 21 februari

De A10 Zuid is afgesloten in westelijke richting. Komende vanaf de A2/A10 Oost is de afrit S108 (Oud-Zuid) niet bereikbaar. De afritten S109 (Buitenveldert) en S110 (Rivierenbuurt) zijn open voor bestemmingsverkeer. Overig verkeer wordt omgeleid via de A2, A9 en A4.  Wilt u bijvoorbeeld het VUmc bereiken of na een bezoek aan de Ziggo Dome naar huis, dan wordt u via de A2 geleid. De A10 Zuid richting Utrecht blijft gewoon open.

 

Overzichtskaart van Zuidas e.o.
De noordelijke rijbaan is in de nacht van 21 op 22 februari dicht

Noordelijke autobrug dicht

De Schinkelbrug bestaat eigenlijk uit vijf naast elkaar gelegen bruggen over het water de Schinkel. De twee buitenste zijn voor autoverkeer en de middelste voor de spoorlijnen van trein en metro. De afsluiting betreft de meest noordelijke autobrug. De werkzaamheden vinden plaats in de bovengrondse brugkelder, onder het wegdek, waar de draaimechaniek zich bevindt. De Schinkelbrug moet hiervoor echter wel geopend zijn. Om zo min mogelijk hinder voor het verkeer te veroorzaken, vinden de werkzaamheden in de nacht plaats.

Geef uw mening

Ruud

Er is blijkbaar een update waardoor de afsluiting niet meer nodig is ?!

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Wat bedoel je precies Ruud?

Marieke

Word je vanaf Vumc (na avonddienst) 's nachts omgeleid via A10- A2 richting A4 Den Haag- Rotterdam?

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Ja, dat is inderdaad de route. Doordat de brug open staat kan er echt niks langs. Op dat tijdstip kun je eventueel ook door Amstelveen rijden.

Wanda

Is de afslag echt pas vanaf 23:00 uur dicht? Of al eerder? (Dit i.v.m. dat ik afslag S-108 dien te nemen om op mijn werk te komen t.b.v. aanvang nachtdienst.)

Saskia Blaas I Amsterdam Zuidas

Dag Wanda, 23 uur is inderdaad de planning. Maar neem voor de zekerheid iets meer tijd of sla al een afslag eerder af.