skip to main content
Bewoners steunen horecaondernemers

De meeste mensen die normaal gesproken in Zuidas werken, doen dat nu thuis. Maar er wonen ook nog ruim 4.000 mensen in Zuidas. En juist van hen komt nu steun aan de middenstand. ‘De restaurants en kleine ondernemers zijn hier zo gewenst, dat we er alles aan om ze te behouden’, vertelt initiatiefnemer Emile Rietveld. ‘Zij brengen gezelligheid en geven Zuidas charme. Gelukkig zijn veel bewoners enthousiast en blij dat ze iets kunnen doen.’ Er is in no time een website gelanceerd. Inclusief een oproep aan restauranthouders om zich te melden, zodat ook hun menukaart aan de site kan worden toegevoegd.

Steeds meer

De ondernemers zijn geroerd en blij met het initiatief, zegt Rietveld: ‘Ik woon zelf in Intermezzo en heb als bestuurder van de Vereniging van Eigenaren geregeld contact met zowel de bewoners als de ondernemers. Dat kwam nu goed uit, want daardoor kon ik snel schakelen.’ Market33 was de eerste die wilde meedoen, daarna volgden meer restaurants. ‘Er sluiten zich nog steeds ondernemers aan, waaronder bijvoorbeeld ook Leonidas aan de Gustav Mahlerlaan. Weliswaar geen restaurant, maar ook die kan ons initiatief goed gebruiken.’

Verbinding

Verwacht Rietveld nog meer deelnemers? ‘Daar hoop ik wel op natuurlijk. De goede reacties geven moed. Het is natuurlijk onwerkelijk wat er nu allemaal gebeurt, maar het is mooi dat daar blijkbaar ook verbinding en saamhorigheid uit voortvloeien. Wat dat betreft hoop ik dat dit initiatief anderen inspireert. Meer dan ooit zijn we nu op elkaar aangewezen, dus laten we er wat van maken.’

Geef uw mening

Maikel van Season Flowers

Beste Redactie, Fijn dat de bewoners de horeca ondersteunen echt een super initiatief. Maar wij als bloemist op de Zuidas moeten helaas onze deuren as. maandag ook sluiten er komt niemand meer in de winkel jammer genoeg. Maar is het een idee dat jullie voor ons ook een oproep doen dat wij van Season Flowers de bewoners kunnen voorzien van een wekelijks bloemetje incl. leenvaas wij komen deze gratis afleveren bij de bewoners thuis. Voor meer informatie kunnen ze ons een mail sturen naar amsterdam@seasonflowers.nl