skip to main content
Inrichting zijstraten Gershwinlaan start in mei

Update
De werkzaamheden zijn iets vertraagd: we starten begin juni met de aanleg.

Al in april 2018 vond de eerste verkenning met de buurt plaats over de invulling van drie zijstraten van de Gershwinlaan. ‘Het leek ons mooi om samen met de bewoners tot een plan te komen’, zegt projectmanager Anneke de Jong. Er werd zelfs een speciale app (de OppApp) ingezet, waarin iedereen zijn wensen kenbaar kon maken. ‘Dat was uniek binnen de gemeente en een goede manier om veel mensen te bereiken.’

Ruimte voor sport en ontspanning

Groen, ontmoeten, spelen

Uiteindelijk bleek dat er vooral veel behoefte is aan ruimte voor groen, ruimte om elkaar te ontmoeten en ruimte om te spelen. De Jong: ‘Onze ontwerpers legden hun eerste schetsen op 22 september 2018 aan bewoners voor. Hieruit volgden enkele belangrijke wijzigingen, waarna de ontwerpers weer terugkeerden naar de tekentafel om een definitief ontwerp te maken.’

Stil

Maar toen werd het stil. De Jong: ‘Waar eerst de vaart er volop inzat liepen we tegen een aantal problemen aan.’ Zo bleek het uiteindelijke ontwerp bijvoorbeeld te duur. ‘Dit had meerdere oorzaken. De materiaalkosten waren intussen enorm gestegen. De grote materiaalvraag zorgde voor schaarste en een langere levertijd en het was moeilijk om binnen het budget een aannemer te vinden voor deze intensieve, maar relatief kleine klus.’

Ruimte om te spelen

Goed nieuws

Helaas konden we zodoende geen gehoor geven aan de belofte om in het najaar van 2019 de bakken te vullen. De Jong: ‘Gelukkig heb ik nu eindelijk goed nieuws. De ontwerpen zijn rond, naar wens en binnen het budget. Ook is er een goede aannemer gevonden, zodat we nu aan de slag kunnen met de uitvoering.’ Bewoners zullen pas in mei iets op straat zien gebeuren, maar achter de schermen werkt de leverancier al hard aan de bankjes, speeltoestellen en buitensportinstallaties. ‘Bewoners kunnen dan eindelijk genieten van de definitief ingevulde bakken in hun straten.’

Geef uw mening

Anne

Staat de start in mei nog steeds voor dit project? En worden de definitieve plannen No ergens zichtbaar gemaakt?

Lisa | Amsterdam Zuidas

Dag Anne, Het is de 2e week van juni geworden. Dan gaan we de definitieve ontwerpen voor je deur aanleggen. De afbeeldingen in dit artikel geven een goede impressie van hoe het eruit komt te zien.

Margo

Ben heel benieuwd!! Ik woon dus praktisch naast een bak en heb heel vaak mensen aangesproken over de hondenuitlaat. Moet zeggen dat ik ze nauwelijks meer zie, wel veel hondenpoep langs het gebouw op straat. Jammer.

Mira

Ik hoop dat wel het gras eruit gaat, en er rubberen tegels komen. Ivm de vele overlast van hondenpoep!!

Rob

Tegenwoordig heb je steeds vaker kunstgras onder speeltoestellen. Een andere optie zou zijn een hek met een poortje. geeft voor ouders misschien ook een prettig gevoel daar bij het water. Het ontwerp ziet er iig prachtig uit!!!

Ann

Dat zou fantastisch zijn!!!!

Lisa | Amsterdam Zuidas

Dag Liza, Tim en Yuti, ja dat is altijd een lastig iets, hondendrollen die niet worden opgeruimd. In Amsterdam gelden een opruimplicht en regels omtrent het honden uitlaten. Hierop 24 hrs handhaven is gewoon niet mogelijk.

Yuti

Nu maar hopen dat ze de honden ergens anders uitlaten. Heel irritant en vervelend. Ze bleven maar arrogant doorgaan ondanks meerdere malen aangesproken te hebben.

Liza

Hoop dat de hondenbezitters, eindelijk zullen begrijpen dat het geen honden wc is. Zelfs met de logo’s op de stoep. Lopen ze er gewoon in. Heb vaker mensen erop aan gesproken. Neen hoor, geen gehoor. Aub doe er wat aan, wees wat strenger. Mijn kinderen mogen nu niet meer daar spelen. Want er liggen gewoon drollen in.

Hpotjewijd

hond uit laten ? Arme hond Baasje is niet met jou bezig zijn IPhone is belangrijk poep op ruimen nee dat ziet hij niet druk met bellen. Maar ik erger mij aan het gedrag van de Honden uitlaters.

Tim Timmerman

Jammer dat veelhondenbezitters er hun hond uitlaten! Onbegrijpelijk en inacceptabel. Gemeente doe er wat aan aub.

Sam

Heerlijk! Super blij..... ik zie ook een stukje groen om te voetballen voor de kids.. Hij kan niet wachten.

Ferdi

Is de indeling nog steeds hetzelfde? Benjamin Britten: Ontmoeten Peter Schatstraat: Groen Leonard Bernsteinstraat: Spelen

Lisa

Dag Ferdi, bijna goed! Het is ontmoeten/sport.

Hilde

Waar kunnen we de finale ontwerpen bekijken? Bedankt!

Roland

Leuk! Maar de timing lijkt me wat ongelukkig nu voor het plaatsen van deze toestellen. Komen er rode linten omheen?

Lisa | Amsterdam Zuidas

Dag Roland, we gaan kijken hoe we dat oplossen t.z.t. Eerst maar eens aanleggen, lijkt mij zo!

Eline

Mooie ontwerpen en super leuk dat er sporttoestellen bij komen! #workhard #playhard