skip to main content
Van der Valk ontvangt eerste gasten

Vijf maanden geleden was het nog Adriaan van der Valk die de rondleiding verzorgde, Kristiens broer die verantwoordelijk was voor het bouwproject. Natuurlijk waren de unieke hoeken en het vele glas toen ook al zichtbaar, maar het is niet te vergelijken met hoe het er vandaag uitziet. Kristien van der Valk, eindverantwoordelijk voor het interieur, is tevreden.

Martijn, Maxime, Koen, Kristien en Adriaan

Mix

‘We wilden een mix maken van enerzijds de industriële stijl van de architect Wiel Arets en anderzijds de warme sfeer waar we om bekend staan’, vertelt Van der Valk. ‘Ik vind in ieder geval dat het goed gelukt is.’ Ze is met name tevreden over de 5de verdieping waar de incheck, de bar en het a la carte restaurant samenkomen in een open ruimte. ‘Het is fijn om over een mooie hotelkamer te beschikken, maar je wilt ook wat reuring. Die vind je hier. En hoewel de ruimtes ieder hun eigen functie hebben, is er toch eenheid.’ Van der Valk Zuidas focust zich met name op de zakelijke gast. ‘We bieden bijvoorbeeld private dinings voor groepen, vergaderzalen en een congresverdieping.’

Een van de hotelkamers

Mooie samenwerkingen

Hoewel Van der Valk de uiteindelijke interieur keuzes mocht maken, heeft ze zich goed laten adviseren. ‘Er zijn nog een paar deskundigen in de familie, haha. Ik heb dus dankbaar van hun kennis gebruik gemaakt en deze meegenomen in mijn afwegingen.’ Daarnaast kon Van der Valk rekenen op mooie samenwerkingen met binnenhuisarchitect Ineke Roosen en verschillende leveranciers. ‘Het voordeel is dat we met de meeste partijen al jaren samenwerken en zij uiteindelijk het best advies kunnen uitbrengen over het gebruik van hun materialen.’ En hoewel Van der Valk blij is om nu de gasten te ontvangen, heeft ze de afgelopen maanden zeker genoten van de intensieve samenwerking met broer Adriaan.’ En nu ga ik met mijn broer Martijn en zijn vrouw Maxime het hotel runnen. Ook onze jongste broer Koen en nichtje Sarah werken hier.’

De bar

Proefgedraaid

Van der Valk verheugt zich op de komst van de gasten. ‘Daar doe je het voor natuurlijk: al ons werk komt nu samen. En we hebben gisteren al proefgedraaid met de hele familie, inclusief ooms, tantes neefjes en nichtjes. Dat doen we bij iedere vooravond van een opening: we komen dan samen om proef te eten. Zo kunnen we echt de sfeer ervaren en kijken hoe het gaat met het nieuwe team.’ Het ging goed. ‘Daarnaast konden we meteen testen of alles wat we hadden bedacht om de 1,5 meter afstand aan te kunnen houden, werkte.’ Ook dit kreeg een vinkje. ‘Het is niet ideaal natuurlijk, maar ik denk dat we nog steeds onze gastvrijheid kunnen waarborgen zonder op kwaliteit in te boeten.’

De congreszaal

Tijd nemen

De komende twee maanden, juli en augustus, zal het hotel nog niet op volle kracht draaien. Van der Valk: ‘We willen eerst rustig opbouwen.’ Hier is vanwege corona bewust voor gekozen. ‘We willen nu graag de tijd nemen om onze gasten op 1,5 meter afstand een veilig gevoel te geven en vooral een fijn verblijf te bieden.’ Ook als je geen gast bent kun je een kijkje komen nemen. ‘We willen proberen om van dit hotel ook een beetje de huiskamer van Zuidas te maken, waar bewoners welkom zijn voor een lunch.’ Voorlopig is de dagelijkse lunch op de 5de etage, tot de brasserie open gaat in september. Na de zomer heeft Amsterdam Zuidas ook de straat netjes ingericht.

Geef uw mening

Toine Gresel

Kristien en familie Van harte proficiat! Voor jou gaat een langgekoesterde wens in vervulling! Kom graag een keer die kant op om alles te bewonderen! Toine Gresel

Tessa Los

Ik ben een buurtgenote, maar woon net niet op de Zuidas: aan de Buitenveldert kant. Wandelend in de buurt, heb ik de bouw gevolgd. Vindingrijke architectuur dicht tussen andere uiteenlopende bouwwerken. Een oprechte felicitatie waard. Ik fantaseerde erover op mijn 85ste mijn familie daar voor een lunch uit te nodigen. Het ligt zo gunstig: pal naast station RAI. “0p zaken gericht”, lees ik. Maar ook: “huiskamer en lunch voor de buurt”. Ik wens jullie veel succes!

Lizette Roosen

Van harte gefeliciteerd met dit prachtige hotel. Hier mogen jullie trots op zijn! Heel veel succes en wij komen zeer zeker een keertje kijken, proeven en uiteraard slapen.

Gerdi Wind

Veel succes! Is het tzt ook mogelijk om te dineren als niet hotelgast?

Annick | Amsterdam Zuidas

Beste Gerdi, Het is mogelijk om te gaan dineren. U kunt reserveren via de website van Van der Valk zelf.

Arie Postema

Heel veel succes, komen zeker een keer over nachten en gezellig tafelen.

Diny Bambacht

Heel veel succes..we komen een keertje...altijd heerlijk in jullie mooie hotels...echt genieten...ik

Will Vervaart

Kom zeker een keer overnachten. Veel succes

Hanny op de Beke

Heel veel succes, Wij komen zeker eens logeren en eten.

Gonry Kramp

Van der valk daar voel je je thuis. Vorige week nog in een hotel gelogeerd ,en 18 augustus gaan we assen

Sophia van beek

Veel geluk in je nieuwe hotel veel liefs sophia van beek

Piet en Truus de Vos

Wat mooi en sfeervol ingericht ! Met plezier kijk ik hoe jullie het “doen” ? Trots op jullie. Groet v. Truus ? ook groet van Piet ?

Annie van der Valk

Top hotel met top team!

pianist zuidas

top hotel maar heeft geen piano-vleugel

Edwin

Een hotelkamer met een wasbak en garderobe in je bed?!?