Bereikbaarheid Zuidasdok

Nachtelijke afsluiting A10 Zuid richting Schiphol 21 februari

De A10 Zuid is van vrijdag 21 februari 23.00 uur tot zaterdag 22 februari 05.00 uur afgesloten in de richting van Schiphol. Dit is nodig vanwege werkzaamheden waarvoor de Schinkelbrug langdurig open moet staan.

De A10 Zuid is afgesloten in westelijke richting. Komende vanaf de A2/A10 Oost is de afrit S108 (Oud-Zuid) niet bereikbaar. De afritten S109 (Buitenveldert) en S110 (Rivierenbuurt) zijn open voor bestemmingsverkeer. Overig verkeer wordt omgeleid via de A2, A9 en A4.  Wilt u bijvoorbeeld het VUmc bereiken of na een bezoek aan de Ziggo Dome naar huis, dan wordt u via de A2 geleid. De A10 Zuid richting Utrecht blijft gewoon open.

 

Overzichtskaart van Zuidas e.o.
Overzichtskaart van Zuidas e.o.
De noordelijke rijbaan is in de nacht van 21 op 22 februari dicht
De noordelijke rijbaan is in de nacht van 21 op 22 februari dicht

Noordelijke autobrug dicht

De Schinkelbrug bestaat eigenlijk uit vijf naast elkaar gelegen bruggen over het water de Schinkel. De twee buitenste zijn voor autoverkeer en de middelste voor de spoorlijnen van trein en metro. De afsluiting betreft de meest noordelijke autobrug. De werkzaamheden vinden plaats in de bovengrondse brugkelder, onder het wegdek, waar de draaimechaniek zich bevindt. De Schinkelbrug moet hiervoor echter wel geopend zijn. Om zo min mogelijk hinder voor het verkeer te veroorzaken, vinden de werkzaamheden in de nacht plaats.

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel