skip to main content
Amsterdam Zuidas Informatiecentrum weer open

U vindt ons in de centrale hal van de A-toren van het WTC, pal tegenover station Amsterdam Zuid. Het informatiecentrum is volledig coronaproof ingericht. We zorgen ervoor dat niet te veel mensen tegelijk binnen zijn.

Wat is er te zien?

Onze trots is een reusachtige maquette van het gebied Zuidas. Daarop staat in miniatuur wat er al gebouwd is en wat er de komende jaren nog gebouwd gaat worden. U zult zich verbazen over de ontwikkelingen die Zuidas de komende tien jaar nog te wachten staan. Wilt u weten waar we woningen gaan bouwen? Of juist kantoren en voorzieningen? Bent u geïnteresseerd in onze ambities om Zuidas te vergroenen? Of wilt u meer weten wat er onder de grond allemaal gebeurt? Onze voorlichters vertellen het u met veel enthousiasme.

De maquette van Zuidas in het Amsterdam Zuidas Informatiecentrum

Maquette Zuidasdok

Minstens zo trots zijn we op de maquette die laat zien wat er rondom station Amsterdam Zuid staat te gebeuren, als onderdeel van het programma Zuidasdok. U krijgt een indruk van het toekomstige openbaar vervoerknooppunt, de tunnels waarin de A10 Zuid verdwijnt en het groen dat we in de toekomst aanleggen. Ook krijgt u een indruk van het werk waar we nu mee bezig zijn: de bouw van een tweede reizigerstunnel: de Brittenpassage.

De Zuidasdok-maquette

Meer informatie

Voorlopig kunt u op doordeweekse dagen, behalve op woensdag, bij ons binnenlopen tussen 10.00 en 16.00 uur. We ontvangen ook groepen, van schoolklassen tot internationale delegaties en alles daar tussenin. Om anderhalve meter afstand te waarborgen, is de maximale groepsgrootte voorlopig 10 personen. Tot slot bieden we ook rondleidingen aan door de wijk Zuidas. Een professionele gids vertelt u alles over het gebied, afgestemd op uw vragen en interesses. Wilt u met een groep naar het informatiecentrum of een rondleiding krijgen door Zuidas, meldt u zich dan vooraf aan via 0800-5065 of contact@zuidas.nl.

Geef uw mening