skip to main content
Zuidas-markt op donderdag 2 september van start

Groente, vis, vlees, noten, falafel, Franse delicatessen, koffiebonen en Vietnamese loempia’s. Deze en nog een heleboel andere producten, zijn vanaf 2 september wekelijks verkrijgbaar op de Zuidas-markt. Stadsdeel Zuid en marktorganisator Marc-t management zijn de afgelopen maanden bezig geweest met de voorbereidingen. De markt is een langgekoesterde wens van bewoners van Zuidas. Onder marktondernemers bleek veel animo om wekelijks een kraam neer te zetten in Zuidas. Voor Zuidas brengt de markt welkome levendigheid, nu er steeds meer woningen komen. Dankzij de locatie op het Gershwinplein ontstaat ook een verbinding naar Buitenveldert.

Opbouwen en afbreken

De markt vindt elke donderdag plaats, in principe tussen 09.00 en 17.00 uur. Er is uitloop mogelijk tot 20.00 uur, om te ontdekken wanneer de markt op deze plek de meeste klandizie trekt. Alle marktondernemers zijn in ieder geval tussen 10.00 en 16.00 uur aanwezig. De opbouw van de markt begint niet eerder dan 08.00 uur. Het afbreken van de markt en het schoonmaken van het terrein vindt plaats in de 1,5 uur na sluiting, uiterlijk tot 21.30 uur.

Proefperiode

De markt begint met 16 kramen, er is ruimte voor maximaal 30 kramen. Er geldt een proefperiode tot maart 2023. Tussentijds vindt een evaluatie plaats, die tot gevolg kan hebben dat afspraken wijzigen.

Geef uw mening

Hans

Mooie en leuke markt mooie en goeie bloemen bij angelo

Hein

Heerlijke foto's gemaakt van de appels

Fanar

Heerlijk gegeten met mijn IT-architect

Aron

Kijk dat zijn nou eens moderne markttijden. Kunnen markten elders wat van leren.

Kate

Prachtige markt, een aanwinst voor de buurt. Leuke kramen. Morgen ben ik er weer!

Axel

Ik keek naar beneden en het plein stond vol. Deze markt is top! Van de bakker naar de vis en als afsluiter een heerlijke loempia.

Cathelijne

Heerlijk zo een markt op het plein! Ik weet nu al dat dit een druk bezochte markt gaat worden. Heerlijke warme kibbeling en loempia's, mijn jeugdsentiment. Geweldig!

Sveta

That is great that we have the market now. However, hygiene compliance is essential. for example, a fried sausage vendor takes cash with his bare hands and then does not use disposable gloves when he then picks up food and serves customers. it is upsetting. I didn't buy for this reason.

Kate

Only your first sentence is complimenting

Jon Taylor

Oh please stay at home and live in a plastic bubble, if you're so terrified of some germs... nag nag nag..it's all what you bloody snowflakes can do

Roland

Ik vond het prachtig vandaag. Goeie viskraam! Van alle branches was één kraam per branche toegestaan dus weinig concurrentie, dat dan weer wel. Je zag mensen rondlopen die je normaal nooit ziet op de Zuidas.

Suzy

Great to have a market in the neighborhood! Will be there tomorrow!

daniel

Waarom gewoon 1 dag ? misschien meer daggen is mogelijk ?

Gerdi

Eindelijk markt in de wijk! Gezellig!

Anita

Zo fijn dit. Ga morgenmiddag direct even kijken tijdens lunchbreak!

Anieke

The majority of the Zuidas population works till 18h. Not sure why the market does not rather do 12-20.

Minke | Amsterdam Zuidas

Beste Anieke, De Zuidasmarkt gaat van start als een pilot. De beste openingstijden zullen in de praktijk duidelijk worden. Daarom is er een uitlooptijd mogelijk tot 20.00 uur.