skip to main content
Zuidas-maquette vernieuwd, bekijk de timelapse

De maquette was hard toe aan een grondige opknapbeurt. De kleuren werden wat flets en de boompjes verpulverden. Ook ontbrak een goede weergave van het toekomstige station Amsterdam Zuid, de vernieuwde A10 Zuid en de autotunnels waarin de A10 ter hoogte van het station gaat verdwijnen – allemaal onderdelen van het programma Zuidasdok.

Bekijk de timelapse

Groter

De maquette is een flink stuk groter gemaakt. Sinds 1 januari 2018 behoort ook het gebied tussen de Amstelveenseweg en de Nieuwe Meer tot Zuidas. We hebben dit gebied de buurt Verdi genoemd. Ook Verdi is nu te zien op de maquette. Verder zijn gebouwen en straten opgeknapt, heeft het water een natuurlijkere kleur gekregen en zijn er niet minder dan 4.000 nieuwe bomen ‘geplant’.

Geopend

U bent weer van harte welkom in het Amsterdam Zuidas Informatiecentrum, dat gevestigd is in de centrale hal van het WTC, pal tegenover station Amsterdam Zuid. Wel doen we een coronacheck en houden we ons aan alle geldende regels, waaronder anderhalve meter afstand.

We zijn geopend op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur. Alleen op woensdag zijn we dicht. Wilt u met een groep komen? Meldt u zich dan aan via contact@zuidas.nl of bel naar 0800-5065.

Geef uw mening

Ex Tra

Hoop gedoe om niks en het lijkt even een groenig gebied te worden maar dat wordt snel geasfalteerd. Niks te zien hier.

Fred

Groen asfalt is ook groen

John Kuit

Hierbij wat hulp om de maquette te verbeteren (zie link hieronder). Ook het Frans otte gebouw ben je vergeten. Misschien een idee om eens langs te fietsen. Voor de rest lekker bezig! Oud-Zuid https://goo.gl/maps/5A7D8xEkRuwnTYZb8

Jos, redactie

Beste John, goed gezien. Op dit moment is onze maquettebouwer bezig met het Frans Otten Stadion en een aantal kleine verbeteringen. Kom vooral eens kijken. En fietsen in dit mooie gebied is altijd een goed idee. Bedankt

Sander

Wat een prachtige en enorm gedetailleerde maquette! Ik neem dan ook aan dat het woonbotendorp in de schinkel moedwillig is weggelaten? Het scheelt vast heel wat lastige beleidsdiscussies over bijv. geluid en fijnstofoverlast als men deze bijna 600 inwoners uit het gebied zo kan ‘vergeten’.

Michel

Als u een coronacheck doet, bent u niet open en maakt u zich net als vele andere instellingen en organisaties schuldig aan overtreding van art 1 van de Grondwet.

Channa

Mooi filmtje !!! Er is zoveel vernieuwd dat een update nodig was. ik kom graag naar het informatiecentrum om het nieuwe maquet te zien.

Ruud van Kalken

Prachtig gemaakt.