skip to main content
Plan for Art Bridge across De Boelegracht open for consultation

Het plan voor De Kunstbrug is al een tijdje onderweg. In juli 2020 lieten we u de eerste schetsen van de brug zien, die Zuidas met Buitenveldert verbindt, vanaf de De Boelelaan naar de Rosy Wertheimstraat. Het plan is inmiddels verder uitgewerkt en gepubliceerd door de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied. Een dag na publicatie, op zaterdag 2 april, is de wettelijke inzagetermijn van 6 weken gestart. In deze periode kunnen belanghebbenden zienswijzen indienen.

Extra aansluiting

Bouwcombinatie Zuidschans (van ontwikkelaars BPD en AM) nam begin 2019 het initiatief tot een nieuwe voetgangersbrug over de De Boelegracht. Het idee was om de behoefte aan een kunstwerk in de openbare ruimte te combineren met de plannen voor een extra aansluiting met Buitenveldert. ‘We hebben hier te maken met een bijzonder ontwikkelingsgebied waarbij wij extra kwaliteit willen toevoegen aan de openbare ruimte. Dat is wat wij de gemeente en de bewoners en gebruikers van het gebied aanbieden met deze brug’, aldus Sharon Oldenkotte-Vrolijk, directeur Kunst & Cultuur van BPD.

Aanlandingslocatie van De kunstbrug
Marcel Steinbach

Planning

Na de inzagetermijn worden eventuele zienswijzen behandeld. Als deze zienswijzen weinig of geen reden geven tot aanpassing van het plan, dan starten wij in de zomer van 2022 de aanbesteding. Dit leidt tot een gunning eind 2022, waarna de werkzaamheden begin 2023 starten. In de zomer van 2023 kunt u dan in de volle zon vanaf de aanlandplaats aan de Rosy Wertheimstraat over De Kunstbrug naar de De Boelelaan wandelen.

Give your opinion