skip to main content
Ommetje Architectuur
1 uur wandelen / 30 minuten fietsen 1.7 km

Ommetje Architectuur

Wilt u Zuidas beter leren kennen? Luister dan op uw telefoon naar onze gratis audiotours.

Stedenbouwkundige en Zuidas-supervisor Ton Schaap neemt u mee door verleden, heden en toekomst van Zuidas. Hij vertelt niet alleen over de architectuur, maar ook over de vernieuwing van station Amsterdam Zuid en de nieuwe woonwijk Ravel. En waarom is de Claude Debussylaan het enige schuine straatje in de wijk? Luister al wandelend of fietsend naar de audiotour en ontdek de gebouwen van Zuidas.

Scan de QR-code en start het Ommetje Architectuur op uw mobiele telefoon.

QR code Zuidas Ommetje Architectuur

Ontdek ook onze Ommetjes Groen, Kunst en Water.

marker

Geef uw mening

Jeroen

Zeer interessante en fijne audiotour. Blij dat ik deze gedaan heb.

Ilona - Redactie

Leuk om te horen Jeroen. Dank voor je positieve feedback!

Corinne van der Linden

Wij zijn een Vastgoed afdeling van een wooncorporatie en ik heb de volgende vraag. Kan de wandeling ook live uitgelegd door iemand die nauw bij het project betrokken is geweest. Ik hoor graag van u.

Redactie

Beste mevrouw van der Linden, wilt u uw vraag insturen via ons formulier https://zuidas.nl/contact > Groepsbezoek? Wij nemen dan contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Rina Engberts

ik heb geen mobieltje, kan ik ook de route downloaden en printen? Rina Engberts

Gijs | Zuidasdok

Hoi Rina, als u contact opneemt met contact@zuidas.nl kunnen wij u een uitgeschreven versie van de audiotour opsturen.

Rob Nas

Prima verhaal van de heer Schaap. Wat een stem! Wat niet of eigenlijk zijdelings aan de orde komt is het nieuwe stadslandschap dat zal ontstaan. De plaats ervan in het Amsterdams stedelijk weefsel. De veranderingsdynamiek van het internationale bedrijfsleven die met schiphol de vaart er in zal houden. Ook punten van zorg en kritiek zouden aan de orde kunnen komen. Denk maar aan de ruimtelijke aansluiting op Buitenveldert met de saaie gesloten gevel wand. Kortom een mooie start. Maar er is meer mogelijk.

Annick | Amsterdam Zuidas

Beste Rob Nas, Dank u wel voor het compliment en de punten die u nog noemt. Dit eerste ommetje is een eerste stap, er komen er meer. Uw tips nemen we mee.

Locatievoorziening niet beschikbaar