skip to main content
Ommetje Kunst
1,5 uur wandelen / 45 minuten fietsen 7,5 kilometer

Ommetje Kunst

Wilt u Zuidas beter leren kennen? Luister dan op uw telefoon naar onze gratis audiotours.

Wist u dat u in Zuidas tientallen kunstwerken in de openbare ruimte kunt vinden? Sommige staan wat meer verstopt en andere zijn bijna niet te missen, maar allemaal hebben ze hun eigen verhaal. In de audiotour van het Ommetje Kunst nemen we u mee langs een selectie van deze werken. Onze programmanager Kunst en Cultuur Onno van den Muysenberg geeft bij ieder werk een bevlogen uitleg, en daagt u uit om verder te kijken. Wat zit er bijvoorbeeld in de handen van het figuur dat voor de rechtbank staat? En lukt het u om een kunstwerk op veertig meter hoogte te spotten? Geef u zintuigen de kost en geniet.

Scan de QR-code en start het Ommetje Kunst op uw mobiele telefoon.

QR code Zuidas Ommetje Kunst

Ontdek ook onze Ommetjes Architectuur, Groen en Water.

marker

Geef uw mening

Een blije deelnemer

Mooi initiatief, leuk om de verhalen voorgelezen te krijgen. Mijn waardering voor het geleverde werk!

Paul Rowold (paulrowold@hotmail.com)

Een pdf van de folder was makkelijk geweest (en goedkoper). IK houd mij aanbevolen.

Rianna

Helemaal eens met Inge. Zou fijn zijn als je het ook gewoon kunt lezen, even weg van de techniek en in rust genieten van kunst. Praktische vraag: hoe is het gesteld met de toegankelijkheid voor mensen die minder goed ter been zijn, een visuele, auditieve, vestibulaire beperking of aandoening hebben, of mensen die niet tegen te veel prikkels kunnen?

Redactie

Beste Rianna, de kunstwerken van het ommetje staan allemaal in de openbare ruimte (alleen voor één kunstwerk moet je het metrostation in), waar voor de inrichting de gangbare eisen voor gebruik en toegankelijkheid worden gehanteerd (ook in het metrostation). Veel van de kunstwerken zijn bovendien aan te raken en dus voelbaar voor mensen met een visuele beperking, iets wat in musea niet mag. De verhalen over de kunstwerken zijn zowel te beluisteren als te lezen in het Ommetje Kunst, dus zowel te gebruiken door mensen met een visuele als auditieve beperking.

Inge

Niet iedereen heeft een smartphone. een te downloaden kaartje en kuntswerkenbeschrijving zou voor die mensen (ondergetekende) handig zijn.

Redactie

Beste Inge, wij kunnen u een geprinte folder sturen met een kaartje waarop de locaties van alle kunstwerken staan aangegeven. In deze folder staan echter niet de verhalen bij de kunstwerken. Het Ommetje is echt een audiotour, waarbij de verhalen op locatie worden voorgelezen. U kunt de verhalen ook nalezen op deze website, klik daarvoor op de nummers van de kunstwerken. Als u de folder wilt, ontvangen we graag uw postgegevens via contact@zuidas.nl.

Locatievoorziening niet beschikbaar