skip to main content
https://vimeo.com/461400907
01
november 2023
AkzoNobel Art Space, Christian Neefestraat 2

Kunstexpositie EARTH - A collective landscape

Op het hoofdkantoor van AkzoNobel is tot en met zomer 2024 de expositie EARTH te zien: met kunstwerken die scherpstellen op onze natuurlijke leefomgeving, en thema's zoals landschap, ecologisch bewustzijn en het kunstmatige onderscheid tussen mens en natuur uitbeelden. Geopend: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur.
17
november 2023
VU ART SCIENCE gallery, De Boelelaan 1111

Expositie Life of Plants

Tot en met 30 maart toont de gallery van het VU Life of Plants, met kunstwerken over de relatie tussen mensen en planten. Hoewel planten ons voorzien van: eten, zuurstof, medicijnen, kleding, energie en ze noodzakelijk zijn voor een duurzame wereld en het klimaat, hebben we weinig achting voor ze. We zijn "plantenblind". Op deze tentoonstelling openen kunstenaars en wetenschappers onze ogen voor de unieke kwaliteiten van planten.
01
januari 2024
Eduard van Beinumstraat

Fototentoonstelling Streets of the World

Aan de Eduard van Beinumstraat, naast het Zuidplein, is doorlopend de openlucht fototentoonstelling Streets of the World te zien. De expositie toont over een lengte van 230 meter beelden van het leven op straat in alle 195 hoofdsteden van de wereld. Fotograaf Jeroen Swols zwierf zeven jaar lang de wereld over voor dit megaproject.
05
maart 2024
Rialto VU, De Boelelaan 1111

CinemAsia Film Festival 2024

CinemAsia Film Festival is een van de grootste Aziatische filmfestivals in Europa. Het is de Gateway voor Aziatische film- en mediamakers in Nederland die het beste van de Aziatische cinema tentoonstellen en via film en media bruggen slaan tussen Europa en Azië. Rialto VU is een van de locaties waar dinsdag 5 t/m zondag 10 maart verschillende festivalfilms te zien zijn. Kijk voor het programma op cinemasia.nl.
27
maart 2024
Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36, Amsterdam

Het Verhaal van Pasen

De Nieuwe Traditie van De Nieuwe Poort legt het paasverhaal op traditionele én moderne wijze uit. Waarom is het verhaal van David en Goliath óók een Paasverhaal? Wat betekenen de symbolen en wat zijn de diepere lagen? Ruben van Zwieten koppelt de oude verhalen aan de nieuwe tijden. Daarnaast worden highlights uit de Johannes en Matthäus Passion gespeeld, en is er afsluitend een borrel. Tijd: vanaf 20.30 uur. Aanmelden via secretariaat@denieuwepoort.org.
30
maart 2024
WTC Amsterdam, ingang Zuidplein

Instaprondleiding Zuidas

De instaprondleiding op de laatste zaterdag van de maand van 13.30 tot 15.00 uur biedt een geweldige kans om alles te weten te komen over Zuidas en Zuidasdok. Al wandelend krijgt u een uniek kijkje in de ontwikkeling van het gebied Zuidas en het infrastructurele project Zuidasdok. Aanmelden voor een, twee of drie personen kan via het inschrijfformulier.