skip to main content
Wethouder Laurens Ivens slaat eerste paal appartementengebouw Intermezzo

Intermezzo

Aan de Gustav Mahlerlaan verschijnt het gebouw Intermezzo met 177 huur- en koopwoningen, in grootte variërend van 40 tot 240 m², met op de begane grond een supermarkt. Hierachter komt tussen de George Gershwinlaan en de De Boelegracht een appartementengebouw met 58 sociale huurwoningen. Het project wordt gerealiseerd door Royaal Zuid, een samenwerking tussen Bouwfonds Ontwikkeling, ontwikkelende bouwer ERA Contour en woningstichting Eigen Haard. ERA Contour is als aannemer betrokken. De oplevering van Intermezzo staat gepland voor medio 2017. Oplevering van de sociale woningbouw staat eind 2016 gepland. Na oplevering worden de huurwoningen beheerd door Eigen Haard.

Het gebouw

Intermezzo is ontworpen door Inbo en is een elegante woontoren van bijna 90 meter hoog, die de stadse dynamiek van Zuidas een nieuw uniek accent geeft. Intermezzo heeft twee gezichten. Aan de Mahlerlaan de rijzige en voorname stadszijde met de transparante hoofdentree en met royale stadsvensters. Aan de Gershwinlaan wordt het beeld bepaald door de bijzonder ruime balkons aan de zuid- en westzijde, die Intermezzo de onderscheidende allure geven passend bij de metropolitische woonkwaliteit in Zuidas. Intermezzo straalt door het gebruik van hoogwaardige materialen in alles elegantie en comfort uit. De 8 meter hoge plint wordt uitgevoerd in goud witte natuursteen, de gevel in zeer exclusieve lichte baksteen en de interieurafwerking met natuursteen en eikenhout in de entree- en verdiepingshallen is opvallend luxe.

Zuidas wordt steeds meer een woonwijk

De woningbouw in Zuidas begint nu echt vorm te krijgen. In januari 2015 wordt gestart met de bouw van appartementencomplex Summertime, naast Intermezzo aan de Mahlerlaan. Summertime bestaat uit 2 gebouwen met hierin 197 woningen. Met de start van Summertime gaat de 2000e woning in Zuidas in aanbouw. Voorjaar 2015 worden ook de 800 studentenwoningen van Ravel Residence aan de De Boelelaan opgeleverd.

De Zuidas is de internationale toplocatie van Amsterdam en ligt op een zeer strategische plek tussen de binnenstad en Schiphol, tussen Buitenveldert en Oud-Zuid. Zuidas ontwikkelt zich steeds meer tot een gebied voor werken, ontspanning én wonen. Daarbij is ook aandacht voor diversiteit in het woningaanbod. Het toevoegen van de woningen van Intermezzo en de sociale huurwoningen dragen in hoge mate bij aan die diversiteit. Uiteindelijk moet Zuidas ruimte bieden aan circa 8.000 woningen. Hiermee is Zuidas één van de grootste woningbouwprojecten van Amsterdam.

Meer informatie

Geef uw mening