skip to main content
Start bouw van NoMA House

Het gebouw wordt gerealiseerd aan de Parnassusweg, op de hoek met de Gustav Mahlerlaan. Met de bouw van NoMA House wordt de eerste, belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van de Zuidas over de Parnassusweg gezet.

Duurzaam gebouw

Het gebouw is een ontwerp van Dam & Partners Architecten en omvat circa 16.500 m2 BVO kantoorruimte. Op de begane grond komt ruimte voor voorzieningen. Onder NoMA House komt een één laags parkeergarage. Voor NoMA House is inmiddels het BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat verkregen. Het gebouw wordt duurzaam verwarmd vanuit het warmtenet in Amsterdam. De daken worden maximaal benut door PV-cellen voor de opwekking van duurzame elektriciteit. LED-verlichting, aanwezigheidsdetectie en daglichtsturing zorgen voor verdere reductie van het energieverbruik.

Geluidsarme bouwmethode

De bouw duurt ruim anderhalf jaar en de oplevering staat gepland in november 2017. Om de geluidsoverlast te beperken is er voor gekozen om de damwanden de grond in te drukken en de heipalen worden geschroefd. Dit wordt gerealiseerd door Dura Vermeer Midden-West. De installaties worden aangelegd door Van den Pol Elektrotechniek en Klimaatservice Holland.