skip to main content
Droge voeten houden in Zuidas. Wat kunnen we doen?

De afgelopen dagen is er op verschillende plaatsen in Nederland veel wateroverlast ontstaan door hevige regenval, ook in Amsterdam zijn we er niet aan ontsnapt. En wellicht herinnert u zich ook nog wel de hevige regenbui van 28 juli 2014. Een gedeelte van de Zuidas kwam toen blank te staan. Door de klimaatverandering nemen de buien in intensiteit toe. Vooral in de zomermaanden kan er in korte tijd extreem veel regenwater vallen. Een watervertragende groenstrook is een van de oplossingen waarmee wij wateroverlast in de Zuidas willen beperken. Een oplossing die aansluit bij het Amsterdam Rainproof gedachtegoed. Hij komt te liggen aan de Zuidelijke Wandelweg waar op dit moment nieuwe woningen gebouwd worden.

Woonwijk in bloei

Geef uw mening