skip to main content
De Twin Towers in Zuidas worden: Two Amsterdam, mét skybar

Een paar vliegen in één klap

Dit betekent een hele belangrijke transformatie van een van de oudste gebouwen van Zuidas. Het was een ingewikkeld proces van 2,5 jaar, met veel gesprekken en rookpauzes die uiteindelijk hebben geleid tot het rondkomen van een ambitieus en complex project. Een belangrijk knelpunt van de realisatie van het Zuidasdok is opgelost en er komt nog meer levendigheid in Zuidas.

Klaas de Boer, Directeur Zuidas

Groene Zuidas

KCAP Architects&Planners is verantwoordelijk voor het ontwerp. Een belangrijke nieuw element van Two Amsterdam is de binnentuin. Deze wordt voor het publiek toegankelijk en zal de hoog gelegen Strawinskylaan en het lagere Matthijs Vermeulenpad aan de zuidzijde verbinden. Deze zogenaamde ‘corporate garden’ krijgt een groene uitstraling wat weer aansluit op onze wens om de openbare ruimte in het Strawinskygebied een groen karakter mee te geven. Het Uitvoeringsbesluit Strawinsky waar onder andere dit soort zaken zijn geregeld wordt eind dit jaar, begin 2017 voorgelegd aan de gemeenteraad.

Geef uw mening