skip to main content
Waar was de klap? Eerste paal Goede Doelen Loterij

Zuidasambtenaren telt af van drie tot nul, waarop aannemer J.P. van Eesteren de eerste paal plaatst op de toekomstige binnenplaats. “Wij hebben hier te maken met veel buren in een druk gebied in Zuidas. Daarom draaien wij deze paal geluidsarm de grond in.”, zo licht Marco van Peppel, directeur van J.P van Eesteren toe.

Mercedes maakt plaats voor de fiets

Om zo min mogelijk autoverkeer van en naar de bouwplaats te laten gaan laten de bouwers de Mercedes staan en pakken de fiets. “Een heel nieuw imago voor de bouwer”, zo benadrukt van Peppel. Dit is een van de voorbeelden waaruit blijkt dat de aannemer niet alleen een duurzaam gebouw bouwt, maar ook letterlijk duurzaam bouwt.

Geluidsarm lukt niet altijd

Hoewel de eerste paal hier – afgezien van het vuurwerk en de confetti – er geluidloos inging, merken wij dat het niet altijd lukt om geluidsarm te bouwen. Het laatste stukje van de damwanden voor de bouwkuip zijn de laatste weken er toch ingetrild, in plaats van gedrukt. Dus hoewel Zuidas stimuleert nieuwe bouwers in het gebied geluidsarm te bouwen, lukt het in de praktijk niet altijd.

Gluren bij de buren

De meeste mensen vinden het leuk om even binnen te kijken. Dat kan ook bij de bouw van GDL. Er zijn kijkgaten in de bouwschutting gemaakt waar grote en kleine mensen een blik kunnen werpen op de bouwplaats.