skip to main content
Zuidasbewoner Rosemarie: ‘Ik mis hier nog een supermarkt’

‘Het type mensen dat hier woont spreekt mij aan, er is een leuke internationale mix.’

Als je de burgemeester van Zuidas was, wat zou je dan meteen veranderen in de buurt?

‘Als ik de burgemeester van Zuidas was dan zou ik bij de oplevering van iedere nieuwe woontoren een opening organiseren waar de nieuwe bewoners en partijen die hier een rol spelen elkaar zouden kunnen ontmoeten. Belangrijke zaken, bijvoorbeeld vanuit de gemeente, kunnen daar ook worden medegedeeld . Grote kans dat er dan allerlei balletjes gaan rollen en er nieuwe initiatieven ontstaan die de wijk ten goede komen. Er zijn hier namelijk veel ondernemende mensen die ervaring hebben en het van belang vinden hun steentje bij te dragen.

‘En misschien zou ik ook voor jonge ouders betaalbare voorzieningen treffen om zodoende het leven voor hen makkelijker te maken. Over de kinderen die hier wonen moet ook worden nagedacht. Waar hebben zij behoefte aan, en hoe kunnen wij daarin voorzien? Het gaat om verbinden, hoe eerder hoe beter.

Wat zou je nog aan voorzieningen willen in Zuidas?

‘Een supermarkt en een biologische winkel. Wat ik ook handig zou vinden is een stomerij en een kleermaker. Een beetje de servicegerichte dingen. Qua horeca is er best al het een en ander. Market 33 is leuk, maar een leuke bruine kroeg zou hier ook niet misstaan. Niet alles aan horeca vind ik hier gezellig, ik mis vaak sfeer. Een bijzondere Skybar of andere smashing locatie waar je een drankje kan drinken zou ik ook omarmen. De Zuidas leent zich daar zo goed voor.

Volgend jaar starten we hier met Zuidasdok. Vind je dat je daar goed over wordt geïnformeerd?

Goed of niet goed, ik ben hiervan nog niet op de hoogte maar dat ligt misschien aan mij.

Wij werken hier als gemeente en andere partners hard aan de bereikbaarheid van Zuidas. Hoe ervaar jij de bereikbaarheid?

Wat betreft autobereikbaarheid is het voor mij als bewoner prima. Ik vind alleen die tramlus heel onhandig, dat betekent altijd omrijden. Verder vind ik het knap hoe het verkeer en de logistiek omtrent bouwen, leven en werken hier gecombineerd wordt.

Geef uw mening