skip to main content
Circulair centrum, buurthuis, restaurant en rooftopbar in ‘Circl’

De naam Circl slaat zowel op de manier waarop is gebouwd als op het circulaire gedachtegoed dat het wil uitstralen. De circulaire economie zorgt er onder andere voor dat (productie)ketens gesloten worden, waardoor er bijvoorbeeld geen afval meer bestaat. Afval wordt grondstof en daarmee is de cirkel rond. Circulair wil ook zeggen dat de materialen zoveel mogelijk en zo lang mogelijk herbruikbaar zijn. Op die manier gaan we zuiniger om met onze slinkende voorraad grondstoffen. Bovendien worden door circulair bouwen minder broeikasgassen uitgestoten.

Circl is een plek waar lezingen en bijeenkomsten plaatsvinden. Kennisdeling over de circulaire economie staat daarbij voorop.

Right to copy

‘Innoveren en het nodige experimenteren lopen als een rode draad door het ontstaan van het gebouw’. Zegt directeur Customer Experience van ABN AMRO Mark van Rijt. ‘Door het bouwen van Circl, het circulaire paviljoen, hebben we veel nieuwe kennis en ervaring opgedaan die we willen delen met onze klanten. We spreken dan niet van copyright, maar geven onze klanten ‘right to copy’. Want als zij dit navolgen dan creëren we hiermee impact op de gebouwde omgeving.’

De (dak)tuin is straks publiek toegankelijk.

Buurthuis, restaurant, rooftopbar

Circl is een plek waar lezingen en bijeenkomsten plaatsvinden. Kennisdeling over de circulaire economie staat daarbij voorop. ‘Via een breed programma, dat in samenwerking met Pakhuis de Zwijger is opgesteld, gaan we in gesprek over maatschappelijke en economische vraagstukken en onderzoeken we nieuwe mogelijkheden en oplossingen’, zegt Van Rijt. Naast het inhoudelijke programma heeft Circl ook een buurthuisfunctie en kunnen bezoekers terecht in het restaurant van horecapartner Vermaat. Daarnaast is er een daktuin en een rooftopbar voor de nodige hapjes en drankjes.

Nu al nieuwsgierig? Neem vast een kijkje op circl.nl.

Geef uw mening