skip to main content
Van het dieptepunt naar het hoogtepunt voor RAI Hotel

Op een hele kleine driehoek, ingeklemd tussen de RAI, de A10 en de Europaboulevard, verrijst Hotel RAI Amsterdam. De bouw startte eind 2016 in de diepte: met het aanbrengen van damwanden voor een bouwkuip. Dat was een spannende klus, vanwege de nabijgelegen Noord/Zuidlijn. Nu is de aannemer bijna zover dat hij de lucht in kan. En wel naar een hoogte van 90 meter. Wij namen samen met de bouwers en blauwe pakken (ontwikkelaar) een kijkje in de bouwput.

Van damwanden naar bouwkraan

Het begon ooit met damwanden voor de driehoekig bouwkuip, daarna reden er vrachtwagens af en aan met grond en nu staan wij in een tien meter diepe bouwput tussen de stalen buizen. Als je goed kijkt zie het basisconcept (de driehoek) al terugkomen in de bouwput. Maar het leukste moet nog beginnen. En daarvoor is al een 60 meter hoge kraan opgesteld. In de volgende fase gaat de aannemer namelijk de lucht in. Met 60 meter komt hij er niet, het hotel moet immers 90 meter hoog worden. Uiteindelijk gebruikt de bouwer daarom een kraan van 100 meter.