skip to main content
Zuidas groeit de komende jaren nog flink door

Tijdens de Provada, de grootste vastgoedbeurs van Nederland, laten wij de investeringsmogelijkheden in Zuidas zien aan ontwikkelaars, beleggers, consultants, financiers en eindgebruikers. De beurs vindt plaats van 30 mei tot en met 1 juni in de RAI.

7.000 nieuwe woningen

Die mogelijkheden om te investeren zijn dus nog groot. In de ‘eindsituatie’ (rond 2030) zoals die op dit moment wordt voorzien neemt vooral de woningbouw in Zuidas een hoge vlucht. Is er nu 200.000 vierkante meter aan woningen gebouwd of in aanbouw, de komende jaren komt daar nog drie keer zoveel bij en groeit het woonoppervlak tot 800.000 vierkante meter. Het woningbouwprogramma gaat uit van circa 7.000 woningen.

Groeiend kantooroppervlak

Dat neemt niet weg dat, gezien de grote vraag, de komende jaren ook de ontwikkeling van kantooroppervlak doorgaat. Momenteel is bijna 900.000 vierkante meter gerealiseerd of in aanbouw. Daar komt naar verwachting nog 300.000 vierkante meter bij.

Meer voorzieningen

Naast kantoren en woningen heeft Zuidas nog eens 1 miljoen vierkante meter aan voorzieningen. Daarvan neemt RAI 15% voor zijn rekening, de VU 34%, het VUmc 31% en overige onderwijsvoorzieningen 9%. De overige 11% bestaat onder andere uit winkels, horeca en hotels. De komende jaren zit nog zo’n 400.000 vierkante meter voorzieningen in de pijplijn.

Grootstedelijk centrum

In het hart van Zuidas, het gebied rond station Amsterdam Zuid, werken we verder aan de ontwikkeling van een grootstedelijk centrum: een intensieve combinatie van vooral kantoren, restaurants, cafés en winkels.

Zuidas presenteert zich op de Provada in een gezamenlijke stand van de Metropoolregio Amsterdam. Zo laten we de investeringsmogelijkheden in de hele regio zien.

Zuidas op de Provada

Geef uw mening

Anoniem

wat zou een goede deelvraag over de zuidas zijn