skip to main content
Gezocht: mooie pleinnaam voor in Kop Zuidas

Zelf verzinnen

Als u uw fantasie laat werken gelden er een aantal randvoorwaarden voor de naam van het plein:

  • De pleinnaam mag niet al bestaan in Amsterdam (inkoppertje)
  • De naam moet eindigen op ‘–plein’
  • Het moet een landstreek in Nederland zijn
  • De pleinnaam mag nog niet in gebruik zijn als een straatnaam (waaraan adressen liggen) in Amsterdam, omdat dit te verwarrend is voor de postbode. Voorbeeld: het Gelreplein of Veluweplein mogen niet (omdat de Gelrestraat en de Veluwelaan al bestaan).

Bonuspunten

Een verwijzing naar een met water gerelateerde landstreek geeft bonuspunten. De reden hiervoor is dat in Kop Zuidas wordt geëxperimenteerd met de berging van regenwater en Zuidas het leuk vindt als het element water op de een of andere manier terugkomt in de naamgeving.

Kiezen

De straten in Kop Zuidas hebben allemaal een naam van een landstreek, net zoals de andere straten in de Veluwebuurt. Er zijn nog twee, door CNOR goedgekeurde, namen van landstreken beschikbaar voor Kop Zuidas: Hogeland en Zevenwouden. Het plein zou daarom zo kunnen heten:

  • Hogelandplein
  • Zevenwoudenplein

Vindt u een van deze twee namen mooi en passen bij de omgeving? Laat het ons weten!

Inzenden

Stuur uw mening of suggesties naar contact@zuidas.nl, of reageer hieronder op dit artikel. De nieuwe naam wordt (ook) via deze site bekend gemaakt en wie weet verdient u ook eeuwige roem.

Geef uw mening

E H.pleik

Plein De publieke