skip to main content
The Gustav en The George: 500 kopers voor 95 woningen

Ruim 500 gegadigden hebben zich in drie dagen tijd ingeschreven voor de verkoop van 47 appartementen in The George en 29 appartementen en 19 studio’s in The Gustav. De verkoop van deze woningen in het hart van Zuidas markeert de slotfase van de ontwikkeling van het eerste grote woongebied.

De online verkoop van de woningen van Ontwikkelcombinatie BPD/AM opende vrijdag 9 juni om 12.00 uur en sloot maandag om 09.00 uur. Inmiddels hebben de inschrijvers te horen gekregen of zij zijn ingeloot en of zij de woning van hun voorkeur kunnen krijgen. In het noordelijk gelegen gebouw van The Gustav komen 96 studio’s waarvan de verkoop op een later moment start.

1.300 woningen

The Gustav (rechts op de foto) en The George markeren de slotfase van de ontwikkeling van het eerste grote woongebied van Zuidas: het gebied tussen de Mahlerlaan, de Beethovenstraat, de De Boelelaan en de Parnassusweg. De ontwikkeling van dit gebied ging van start in 2004, met als eerste zichtbare resultaat de Symphony Towers (oplevering 2009). Na een dip in de bouwactiviteiten als gevolg van de economische crisis werd er vanaf 2013 weer volop gebouwd. In totaal zijn hier nu – naast kantoren en bedrijfspanden – 1.300 woningen gerealiseerd. Veruit de meeste zijn vrije sectorwoningen, maar er komen ook 92 sociale huurwoningen en 150 (huur)woningen in het middensegment. In heel Zuidas komen 7.000 woningen. De opgave van de gemeenteraad was dat 30 procent daarvan uit sociale huurwoningen bestaat. Inmiddels is deze opgave verder opgeschroefd.

Meer weten?

Geef uw mening