skip to main content
Welke startup maakt Zuidas levendiger?

Zuidas is volop in ontwikkeling en is ook in transitie van een (internationaal) zakencentrum naar een stadswijk waar ook steeds meer mensen wonen. Er is kinderopvang, er zijn scholen en parken en er zijn steeds meer mogelijkheden om te shoppen, te sporten, of om iets af te spreken in een leuke bar of sfeervol restaurant. Maar het is niet genoeg! Zeker niet voor een stadswijk waar straks meer dan dertienduizend mensen wonen en recreëren.

De uitdaging

Voor het derde jaar op rij organiseert gemeente Amsterdam het Startup in Residence Programma. De gemeente daagt startups uit met een oplossing te komen voor een probleem waar de stad mee worstelt. Een van de twintig uitdagingen die de stad dit jaar voorlegt aan de startups gaat over Zuidas: Hoe maken we Zuidas nog levendiger en nog beter bekend als buurt waar je prettig woont en werkt?

Startups die de uitdaging aan gaan krijgen een intensief trainingsprogramma en worden bij de uitwerking van hun idee begeleid door professionele mentoren. Bij Zuidas staat Judith van Laarhoven klaar om je te helpen. Zij is als programmamanager verantwoordelijk voor het stimuleren van de levendigheid in Zuidas, maar haar betrokkenheid gaat verder. Judith: ‘Ik heb technische innovatie wetenschappen gestudeerd aan de universiteit van Eindhoven. Ik geloof in de kracht van innovatie en wil graag met een startup aan leuke, nieuwe manieren werken om een prettige wijk voor verschillende gebruikers te maken.’

Meedoen?

Een meer uitgebreide omschrijving van de Zuidas-challenge lees je op de speciale website Startup in Residence. Hier vind je ook de voorwaarden om mee te kunnen doen. Bijvoorbeeld dat je Zuidassers bij je project betrekt en dat ten minste een persoon van jouw startup-team goed Engels en Nederlands beheerst. Je kan je opgeven tot 8 oktober 23.59 uur.

Geef uw mening