skip to main content
Nieuwste Kantorenmonitor: de Zuidas steeds meer divers

Naast de financiële- en zakelijke dienstverleners zoeken steeds vaker ook kennisintensieve, technologische en ICT gerelateerde bedrijven naar huisvesting in Zuidas. De kandidatuur van de Amsterdamse Zuidas als nieuwe vestigingsplaats voor het European Medicine Agency die onlangs in Brussel gepresenteerd is, is een voorbeeld hiervan. Maar ook de belangstelling van andere (internationale) organisatie voor de Zuidas blijft onverminderd groot.

 

Diversiteit en levendigheid

Meer diversiteit in aard en type kantoren zorgt dat de Zuidas ook in andere opzichten meer dimensies krijgt. Immers, verschillende soorten bewoners zorgen ook voor andere vormen van levendigheid en geven de Zuidas steeds meer het karakter van een gevarieerde stadswijk waar mensen plezierig kunnen wonen, werken, leven, sporten en spelen. Het Start up in Residence programma van de gemeente Amsterdam sluit ook aan bij deze transformatie.

Blijvende vraag naar hoogwaardige kantoorruimte

Het direct beschikbare aanbod aan kantoorruimte blijft volgens de Kantorenmonitor zeer schaars. In Zuidas zijn vijf kantoren in aanbouw (totaal ca 60.000 m2) en worden plannen gemaakt voor nieuwbouw en renovatie van nog eens 150.000 m2.

Geef uw mening