skip to main content
Waar Zuidas-weggebruikers deze zomer rekening mee moeten houden

De projecten doorlopen verschillende fasen. Dit betekent dat de omleidingen tussentijds kunnen veranderen: de ene keer is de linker rij- of fietsstrook afgesloten, een paar dagen later kan het de andere kant zijn. De nummers hieronder corresponderen met de nummers in de kaart. Let op: het plannen van projecten op drukke kruisingen en wegen is zeer ingewikkeld. Onvoorziene omstandigheden kunnen de voortgang van het werk beïnvloeden waardoor de planning wijzigt. Alle genoemde data zijn daarom onder voorbehoud.

1. Fred Roeskestraat/Spinozabuurt
14 aug t/m 28 sep

Vanaf 14 augustus tot 28 september trekken wij onder de Parnassusweg een elektriciteitskabel vanaf de Prinses Irenestraat naar de Fred. Roeskestraat. Dit gebeurt deels door een boring onder de grond in plaats van door een open ontgraving. Om dit te kunnen doen, richten we van 7 augustus tot en met 23 september een werkterrein in ten oosten van de ingang van de Tijdelijke Rechtbank. Fietsers en voetgangers worden langs het werkterrein geleid.

2. Prinses Irenestraat
14 aug t/m 10 sep

De werkzaamheden aan de elektriciteitskabel hebben meer gevolgen. Vanaf 14 augustus tot en met 10 september is het niet mogelijk om vanuit de Henriëtte Bosmanstraat linksaf de Prinses Irenestraat in te rijden of er te parkeren. Doorgaand fiets- en autoverkeer wordt ter plekke omgeleid. 

3. Strawinskylaan
28 juli t/m 10 aug

Van 28 juli tot en met 10 augustus is de Strawinskylaan vanaf de Parnassusweg richting de Beethovenstraat afgesloten voor het autoverkeer. De andere kant op, van de Beethovenstraat naar Parnassusweg is de weg wel open. De afsluiting is nodig voor de aanleg van een riool voor de nieuwbouw van het Atrium. De afsluiting loopt tot de Eduard van Beinumstraat. Het autoverkeer rijdt om via de Boelelaan en Stadionweg naar de Beethovenstraat. De werkzaamheden kunnen geluidshinder opleveren.

4. Beethovenstraat
tot 25 aug

Tot 25 augustus werkt GVB aan de vernieuwing van de tramrails. Er kan 24 uur worden doorgewerkt, dus ook ‘s avonds en ‘s nachts. De weg van zuid naar noord is voor auto- en busverkeer afgesloten tot 11 augustus. Later in de zomer, vanaf 11 augustus tot 25 augustus is de rijbaan van noord naar zuid afgesloten. De trams blijven rijden.

5. Beethovenstraat
18 t/m 24 aug

Nog meer werk in de Beethovenstraat. Vanwege de toekomstige nieuwbouw aan het WTC legt Waternet een nieuwe riolering aan tussen het M. Vermeulenpad en de ingang van het WTC aan de Beethovenstraat. Als gevolg hiervan wordt het fietspad aan de westzijde van de Beethovenstraat afgesloten van 18 t/m 24 augustus. Fietsers worden omgeleid.

6. Van der Boechorststraat
6 aug t/m 10 sep

Tot 10 september zijn er werkzaamheden in de Van der Boechorststraat. VUmc bouwt langs deze weg het Imaging Centre en het Diagnostisch Centrum. Voor deze nieuwbouw worden deze zomer warmte- en koudeleidingen aangelegd. Ook Waternet heeft werkzaamheden. Dit heeft gevolgen voor het autoverkeer. Tot 6 augustus  is de Van der Boechorststraat voor het autoverkeer afgesloten, vanaf de A. J. Ernststraat richting de De Boelelaan. Andersom , vanuit de De Boelelaan richting de A.J. Ernststraat is de weg wel bereikbaar. Maar vanaf 7 augustus t/m 10 september is de Van der Boechorststraat in beide richtingen afgesloten.  Het autoverkeer wordt omgeleid via de De Boelelaan, Buitenveldertselaan en A.J. Ernststraat. Fietsers en voetgangers worden langs het werkterrein geleid

7. Mahlerlaan/Parnassusweg
14 aug t/m 3 sep

Vanaf 14 augustus tot en met 3 september gaat de weg open om kabels, leidingen en het riool van het nieuwe gebouw op de hoek – NoMa House – aan te sluiten. Dit betekent dat de Gustav Mahlerlaan hier dan is afgesloten en het autoverkeer wordt omgeleid via de De Boelelaan. Fietsers en voetgangers kunnen wel gewoon langs het werkterrein.

8. Mahlerlaan/Beethovenstraat
7 aug t/m 3 sep

Meer Gustav Mahlerlaan. Tussen 7 en 18 augustus wordt het riool voor het gebouw Xavier aangelegd. De Leo Smitstraat is dan afgesloten. In het weekend van 26-27 augustus of 2-3 september is de Gustav Mahlerlaan gestremd om het riool aan te sluiten. Welk weekend het wordt, hangt af van de voortgang van het werk.

9. Beethovenstraat
tot 26 aug

En nogmaals de Beethovenstraat. Tot 26 augustus wordt ter hoogte van de sportvelden van AFC een 20.000 Volt elektriciteitskabel de grond ingebracht. Hierdoor is het fietspad aan de oostzijde van de Beethovenstraat afgesloten.

10. AFC/Kindercampus Zuidas
7 aug t/m 9 sep

Van 7 augustus tot en met 9 september is het fietspad tussen het Kindercampus Zuid-gebouw en AFC afgesloten vanwege de aanleg van elektriciteitskabel. Het langzame verkeer wordt omgeleid via de De Boelelaan.

11. De Boelelaan oost

Ook hier wordt de gehele zomer aan de weg doorgewerkt. Deze werkzaamheden duren nog tot het einde van het jaar.

En… heeft u hier aan gedacht?

Vanaf 24 juli tot en met 3 september zijn er werkzaamheden aan de A10-West. Kijk hier voor meer informatie.

Geef uw mening