skip to main content
Wonen in Zuidas met zicht op een écht luchtkasteel

De keuze om te gaan wonen in de Zuidas begon, vertelt Bernard, met die ene vraag waar zo veel  kopers van een huis voor staan: ‘Willen we een oud huis met alle ongemakken vandien, of willen we nieuwbouw met minder gebreken en meer zeggenschap over de inrichting.’ Het jonge  stel koos voor nieuwbouw, maar in het centrum van Amsterdam was de kans op een geschikte woning klein en zo viel hun oog al snel Zuidas. ‘Voor mij was Zuidas ook een hele bewuste keuze,’ zegt Bernhard met een lach van oor tot oor. ‘Ik ben manager bij OVG Real Estate en woon hier letterlijk tussen onze projecten. Ik praat bijvoorbeeld mee met de gemeente over de invulling van de ‘plinten’ met voorzieningen zoals winkels, maar ik heb ook als bewoner behoefte aan meer middenstanders in de buurt, zoals bijvoorbeeld een slager of een stomerij. Dat ik als professional én als bewoner een stem heb in de ontwikkeling van een gebied in opkomst vind ik geweldig!’

Voor Elise was de keuze voor Zuidas minder vanzelfsprekend. Toch was ze al snel enthousiast. ‘Ik was verbaasd wat dit stukje Amsterdam allemaal biedt aan sportfaciliteiten, koffie-tentjes en zelfs een Botanische tuin. En je hebt hier goede verbindingen om nationaal en internationaal te reizen. Voor mijn werk ga ik dagelijks met de auto naar Soest, maar je bent daar door de goede verbinding met de A10 zó. Wat me ook goed bevalt is dat het hier, vergeleken met het centrum, relatief rustig is. Wij werken allebei fulltime en dan heb je die rust nodig.’

Tijdelijke woning

Elise en Bernhard hoorden het goede nieuws vorig najaar tijdens een vakantie: ze waren ingeloot voor de koopwoning van hun keuze, een mooi appartement in Xavier, een woontoren in aanbouw in hartje Zuidas. Omdat ze niet meer in hun oude huis konden blijven zochten ze een woning vinden om de tijd te overbruggen tot de oplevering van Xavier, eind 2018. Het geluk lachte hen opnieuw toe: ze werden ingeloot voor een huurwoning in Zuidas, in wooncomplex De Fred dat rond mei dit jaar zou worden opgeleverd.

Over De Fred, een complex met 110 huur- en 67 koop­appartementen aan de Fred Roeskestraat , niets dan goeds. Elise somt op: ‘Het is een leuk en mooi pand van goede kwaliteit, er wonen veel jonge mensen, het is stil in huis dankzij een goede isolatie, er is een lift, en je kan je auto en fiets binnen parkeren.’ Ondanks die lofzang op De Fred en op Zuidas voelen zij zich nog geen ‘echte Zuidassers’. Bernhard: ‘Dat komt denk ik doordat wij nu nog onze dingen doen in de Stadionbuurt, hier achter. Boodschappen, naar een restaurant of een cafeetje bezoeken.’

Elise Swinkels en Bernhard Kerkhoff

Uitzicht

Hun appartement op de vierde verdieping geeft een wijds uitzicht op de skyline van hartje Zuidas. Bernard wijst op de ABN AMRO-toren. ‘Kijk, daar rechts achter verrijst straks de Xavier, het gebouw groeit met twee lagen per week.’ Xavier krijgt 21 verdiepingen, Bernhard en Elise gaan op de elfde verdieping wonen. Ze zien het nieuwe panorama al voor zich. Elise, enthousiast: ‘We kijken straks op Amsterdam uit, precies tussen het bankgebouw en die andere toren door.’ Als je je dan geen echte Zuidasser voelt…

Geef uw mening

Peter Wessels

Leuk verhaal, welkom op de Zuidas. En straks.. AH vlakbij. Wij wonen hier nu 6 jaar, het beviel meteen Peter en Jolanda

Felice

Goede keuze! Wij wonen hier nu een jaar en vinden het heerlijk op de Zuidas!