skip to main content
Polderdaken gaan Zuidas drooghouden

Dat is de gezamenlijke ambitie van de Green Business Club Zuidas, Amsterdam Rooftop Revolutions en gemeentelijke Zuidas-organisatie. In Zuidas is inmiddels bijna 7500 m2 polderdak gerealiseerd of in aanbouw. ‘We zijn dus goed op weg, maar er zijn nog flink wat meters te maken’, stelt de Green Business Club (GBC) Zuidas vandaag in een persbericht. De innovatieve daken zijn hard nodig, want forse regenbuien veroorzaken veel wateroverlast in steden en op wegen. Dit komt vooral doordat ons rioolsysteem niet is gebouwd op de afvoer van enorme hoeveelheden regenwater in korte tijd. Het polderdak is een daktuin, met bloemen en planten, die tegelijkertijd dienst doet als slimme waterberging. Het systeem is ‘uniek in de wereld’, aldus het persbericht en ‘nergens wordt zo innovatief omgegaan met water op daken als in Zuidas. Hier ligt dan ook het eerste polderdak van Amsterdam.’
De ambitie om voor 2020, samen met genoemde partijen, 25 duizend m2 polderdak te realiseren, werd begin september uitgesproken tijdens een symposium over groene daken.

Goed op weg

De eer voor het eerste polderdak is aan broedplaats Old School aan de Gaasterlandstraat. Andere voorbeelden zijn te vinden op het kantoor van Accenture, De Boel aan de De Boelelaan, kantoorgebouw Vivaldi van Breevast en het B-Building van COD. Voorbeelden waar nog groene daken komen: op het kantoor van Houthoff Buruma, op het Nieuwe Universiteitsgebouw van de VU en op het nieuwe Postcodeloterij- gebouw.

Gratis bezichtigen

Op 27 september organiseert GBC Zuidas een Roof Top Tour waarbij u de mooiste groene daken van Zuidas kunt bezoeken. De tour (per fiets) is gratis en iedereen is welkom. Meldt u zich aan via de Green Business Club.

GBC Zuidas

De Green Business Club Zuidas is een samenwerkingsverband van 35 bedrijven in Zuidas en richt zich op het gezamenlijk verduurzamen van Zuidas.

Geef uw mening