skip to main content
Zuidassers, kom in actie tegen armoede!

Directe voedselhulp bieden aan Amsterdammers in armoede en het voorkomen van verspilling van goed voedsel. Dat zijn de doelstellingen van de Voedselbank Amsterdam Zuid en sinds 2012 ondersteunt de Green Business Club (GBC) Zuidas dit goede doel met een jaarlijks voedselinzameling in Zuidas. De businessclub is een samenwerkingsverband van lokale bedrijven die Zuidas willen verduurzamen en verlevendigen. Onder de leden bedrijven als ABN AMRO, Vesteda, Accenture en Gemeente Amsterdam.

Dag tegen de Armoede

De actieweek gaat maandag 9 oktober van start met een lunch in Circl voor een aantal bewoners van Amsterdam Zuid en leden van GBC Zuidas. Wethouder Abdeluheb Choho (Duurzaamheid) zal spreken over de toegevoegde waarde van overgebleven voedsel. De timing van de inzameling is niet toevallig: 10 oktober is de (nationale) Dag van de Duurzaamheid en 17 oktober is de (internationale) Dag tegen de Armoede.

Ook doneren?

De kratten van de voedselbank staan de hele week klaar bij alle bedrijven die zijn aangesloten bij GBC Zuidas. Ook doen bijna alle wooncomplexen in Zuidas mee. Hier staan de kratten klaar in de centrale hal. Als u producten geeft die u zelf niet meer nodig heeft, let u er dan wel op dat deze niet over datum zijn en niet zijn aangebroken. U kunt natuurlijk ook wat extra boodschappen doen en deze doneren. De kratten worden aan het einde van de week opgehaald. Geen krat bij u in de buurt? Wellicht kunt u bij de buren doneren, of neem contact op met de organisatie, GBC Zuidas (diederik@greenbusinessclub.nl).

Voedselbank Amsterdam Zuid

Het uitgiftepunt in Amsterdam Zuid vult momenteel voor 370 mensen de noodzakelijke, wekelijkse boodschappen aan. Klanten kunnen daarnaast maandelijks wat extra’s kopen in de winkel en de kledingbank van deze Voedselbank. Medewerkers en vrijwilligers zetten zich ook in om klanten uit het sociale isolement te halen en te motiveren om deel te nemen aan de maatschappij.

Zie ook

Geef uw mening