skip to main content
Een bouwhek: groen of met afbeelding?

Laat ons weten wat u vindt via ons Twitterkanaal, Facebook of door uw mening onder dit bericht achter te laten. Verder staan er tijdelijk twee stemzuilen in Zuidas. Nu nog in Albert Hein (Gustav Mahlerlaan) en in Ravel Residence. Van maandag 4 tot en met vrijdag 8 december staan ze in Circl aan het Gustav Mahlerplein en in bakkerij Meijssen aan het Zuidplein.

De tussenstand

De stand van zaken tot dusverre (op vrijdag 1 december): via de twee zuilen zijn bijna 1.000 stemmen uitgebracht. Driekwart gaat voor groen, een kwart voor een beprint bouwhek. Via de social mediakanalen is de stemming nog meer uitgesproken: 83% stemt A (groen), 17% gaat voor B (beprint).

Verplicht groen bouwhek?

Uitgebouwd zijn we voorlopig nog niet in Zuidas. Dat geeft natuurlijk overlast. We doen ons uiterste best om die zoveel mogelijk te beperken. En om de omgeving van een bouwlocatie een aangename uitstraling te geven. We sporen aannemers aan om hun werkterrein netjes te houden. En verplichten hen om een deel van hun bouwhekken te voorzien van mooie afbeeldingen. We overwegen nu om hierin een stapje verder te gaan en aannemers te verplichten om een deel van de bouwhekken te vergroenen. En wel met Hedera, een uiterst sterke en snel groeiende klimop. Voordat we hierover een definitieve beslissing nemen, horen we graag de voorkeur van zo veel mogelijk mensen die in en om Zuidas wonen, werken of verblijven. We hebben ook al meningen gepeild via diverse bewonersoverleggen.

Niet morgen klaar

Het gaat overigens alleen om nieuwbouwplannen. We kunnen eerder gemaakte afspraken met aannemers natuurlijk niet achteraf veranderen. Stemt de meerderheid voor meer groene bouwhekken, dan zijn de volgende dag dus niet alle bouwhekken groen. Maar over een langere periode zullen bouwplaatsen geleidelijk aan steeds groener worden. Als u dat mooier vindt tenminste.

Geef uw mening

J.Homan

Toekomstige geluidschermen van autowegen en langs treinsporen zeker met groen (klimops) !

Ikniet

Who the fuck cares.

Elisabeth

Graag groen.

HvI

Kunstwerk.

michiel

groen