skip to main content
Douze points voor het groene bouwhek

Via Twitter, Facebook, Instagram en op de stemzuilen in Zuidas kon u aangeven waarnaar uw voorkeur uitgaat: groene bouwhekken of bouwhekken met een print (met bijvoorbeeld een impressie van het toekomstige gebouw) er op. Bijna 1.500 personen gaven hun mening. Het onderzoekje is inmiddels afgesloten. De uitslag: 76% kiest voor groene bouwhekken en 24% voor bouwhekken met print.

Hoe nu verder?

We gaan op basis van de uitkomsten van deze poll nu verder uitwerken hoe we de  projectontwikkelaars van toekomstige ontwikkelingen kunnen verplichten om een deel van de bouwschutting met klimplant te laten begroeien. Het gaat dan om bouwprojecten die langer dan een jaar duren. Dat verplichten gaat niet van de een op andere dag, dus u moet nog even geduld hebben voordat de eerste groene bouwschuttingen op grotere schaal verschijnen. Maar dat is wel ons doel. Over een langere periode moeten bouwplaatsen in Zuidas geleidelijk aan steeds groener worden.

Dat neemt niet weg dat de prints ook blijven. De zogeheten artist impressions op de bouwschuttingen laten zien hoe het gebouw dat erachter wordt neergezet er uiteindelijk komt uit te zien. Dat vinden wij – en een deel van de stemmers – ook belangrijk. Maar met deze uitslag zullen dat er waarschijnlijk wel minder worden.

Geef uw mening

Cyril

Van groen bouwhek is het een kleine stap naar groene geluidsmuur. Een oplossing voor het kladvandalisme op de geluidsschermen langs weg en spoor, want de spuitverf hecht niet meer. Nu is graffiti nog de eerste indruk die bezoekers overhouden aan Nederland als ze vanaf Schiphol richting stad gaan. Zelfs de dure glazen schermen staan er vol mee (blijkbaar geen geld meer voor schoonmaak). Kunt u de naam van dat bedrijf niet eens subtiel onder de aandacht brengen van gemeente, NS, en Rijkswaterstaat...?

Tessa

Zou het bouwterrein bij de Antonio Vivaldistraat ook voorzien kunnen worden van groene hekken? Nu de Ring ook al gekapt wordt, is het wel erg grijs, vol met beton en auto’s. Honderden studenten kijken hierop uit!

Tessa

Dag Lisa, Heb je ook een emailadres waar het heen moet? Het is het verlengde van de Barbara Strozzilaan bij de Antonio Vivaldistraat. Er is daar een grote bouwkeet aan de parkeerplaats tussen Ravel Residence en het nieuw opgeleverde voetbalveld van AFC

Lisa

Dag Tessa, Wil je een foto maken van het nieuwe uitzicht? Dan weet ik welk bouwterrein je precies bedoelt.

Robbert

Beste, Zijn jullie ook bekend met het bedrijf www.groenebouwhekken.nl ? Ze combineren groen met de opmerking die Kees hieronder aangeeft (open stukken zodat je de werkzaamheden kunt volgen). Wellicht leuk om dit ook eens te testen op de zuidas? Groeten, Robbert

Kim

Wat een leuke tip Robbert! Ziet er mooi uit. Ik ken deze zelf nog niet, maar zal het doorgeven aan de colllega's hier. Fijne avond, Groet Kim.

Kees

Ik zou ook zo graag willen dat er ook stukjes worden open gelaten zodat je de werkzaamheden, vooral natuurlijk in de eerste fase, kunt blijven volgen. Ik vind het interessant om te zien wat er eerst moet gebeuren voordat er daadwerkelijk gebouwd gaat worden

Kim

Hi Kees, terechte opmerking! Maar goed nieuws, daar wordt in het ontwerp rekening mee gehouden. Er zal dus een combinatie gemaakt worden. Groet, Kim.