Zuidas Leeft

Ella: 58 sociale huurwoningen hartje Zuidas

Intermezzo en Ella zijn opgeleverd: een woontoren met 177 luxe appartementen en een gebouw met 58 sociale huurwoningen. Directeur Ontwikkeling Danny Wijnbelt van Eigen Haard en bewoonster Dorain Wetstede zijn blij met ‘hun’ Ella.

Stewardess Dorain Wetstede reed vanuit IJburg, op weg naar haar werk, altijd aan Zuidas voorbij en zag vanaf de weg alleen maar kantoren. Dat Zuidas veel meer is dan dat, ontdekte ze pas enkele weken geleden toen ze een huurwoning kreeg toegewezen in Ella, aan de George Gershwinlaan in hartje Zuidas. Dorain: ‘Ik ben heel erg tevreden met deze plek. Het is alsof je hier in New York rondloopt, allemaal heel chic. Ik zeg nu al met trots: ‘Ik woon in Zuidas.’ Dorain heeft ook lof voor de architect: ‘Die rode baksteen geeft ons gebouw iets huiselijks.’ Ella (Fitzgerald) is gebouwd in een U-vorm met middenin een ruime tuin, het telt op het hoogste gedeelte vijf verdiepingen en geeft onderdak aan 58 sociale huurwoningen met een huurprijs van 710 euro per maand (de bovenkant van de sociale huursector). Ook gemeenteambtenaar Rowena Saro is ‘heel gelukkig’ met haar appartement in Ella. Vorige week woonde zij nog met haar dochtertje in bij haar moeder, in het centrum van Amsterdam. Rowena: ‘Ik heb meer dan drie jaar gezocht naar een nieuwe woning. Eerst wilde ik nog kopen, maar dat is inmiddels onbetaalbaar.’

Raymond Schindeler
Feest bij de opening van Ella, op 30 november 2017 Foto: Raymond Schindeler
Raymond Schindeler
Appartementencomplex Ella, met op de achtergrond Intermezzo Foto: Raymond Schindeler

Ongedeelde stad

Pal tegenover Ella, aan dezelfde laan, staat Intermezzo, een witte, bakstenen woontoren met 22 verdiepingen. 35 van de 177 appartementen worden verhuurd, met (kale) huurtarieven vanaf zo’n 1.600 per maand, de overige appartementen zijn koopwoningen.

De twee ‘buren’ in hartje Zuidas zijn een mooi voorbeeld van de ‘ongedeelde stad’ waar gemeente Amsterdam naar streeft. De gemeente wil gemengde buurten, met woonruimte voor alle rangen en standen. Dat is ook het streven van woningcorporatie Eigen Haard, de eigenaar van Ella. ‘In de omgeving van Zuidas, de wijken Buitenveldert en Oud-Zuid, zijn bijna geen sociale huurwoningen te vinden’, zegt Danny Wijnbelt, directeur Ontwikkeling van Eigen Haard. Daarom is hij blij de 58 woningen van Ella te kunnen toevoegen. Wijnbelt verwacht dat er de komende jaren nog veel sociale huurwoningen bijkomen in Zuidas en hij hoopt dat Eigen Haard een flink deel daarvan mag realiseren.

Ontwikkelaar

Intermezzo en Ella zijn ontwikkeld en gebouwd door Royaal Zuid, een samenwerkingsverband van BPD Ontwikkeling B.V., ERA Contour en woningcorporatie Eigen Haard.

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

15 december 2017 | 09:44

Soundofnow

De kleur die gekozen is voor de verlichting vind ik wel heel veel lijken op de kleur van Laurens Ivens zijn politieke partij. Maar ja sociale huurwoningen op de @Zuidas is ook zijn paradepaardje voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Schrijf een reactie
5
+1
11 december 2017 | 16:15

Tim Timmerman

Leuk dat Eigen Haard blij is met de soc. woningen. De huurders hopelijk ook. Echter het dak is zeer slecht afgewerkt met allerlei buizen erop die storend zijn voor de omgeving. Vanuit 4e/5e etage Miles is dit al zichtbaar. Ondanks melding wordt hier niets aan gedaan en dat is jammer, ook voor de Zuidas in het algemeen.

Schrijf een reactie
12
+1
14 december 2017 | 14:53

Redactie

@Tim, bedankt voor je reactie. We hebben het even uitgezocht. En gezien dat je hierover al dit voorjaar contact met ons en met de Omgevingsdienst hebt gehad. Er is dus wel degelijk iets met je melding gedaan, alleen heeft dat er niet toe geleid dat de buizen verdwijnen. Dat kan nu eenmaal niet. Overigens hebben we op een foto gezien dat je niet alleen buizen ziet vanuit je raam, maar ook op groen begroeide daken. Hopelijk kun je daar van genieten.

Schrijf een reactie
+1