skip to main content
Fietspad Beethovenstraat tot voorjaar 2021 verplaatst

Het werkterrein van Valley wordt uitgebreid voor de volgende bouwfase. Hierdoor ontstaat ruimte voor een torenkraan, die op het huidige fiets- en voetpad komt te staan. Daarnaast is er een veiligheidszone opgenomen, in verband met de mogelijkheid van vallend materiaal. Het fietspad komt nu te liggen op de autorijstrook.

Gevolgen voor verkeer de komende jaren

Voor het autoverkeer in noordelijke richting (de stad in) blijft één rijstrook beschikbaar. Fietsers en auto’s worden door zogeheten ‘barriers’ van elkaar gescheiden. De aanpassing van de kruising Beethovenstraat/Gustav Mahlerlaan zal leiden tot kleine wijzigingen voor het autoverkeer. Het voetpad ter hoogte van het bouwproject Valley wordt opgeheven. Voetgangers kunnen via de westkant van de Beethovenstraat lopen.

Werkzaamheden vanaf 15 januari

De werkzaamheden voor de aanleg van het tijdelijke fietspad vinden plaats in de periode van maandag 15 januari tot en met maandag 22 januari. Van maandag tot en met donderdag wordt er gewerkt tussen 07.00 en 19.00 uur. In het weekend gaat het werk ook ‘s nachts door: van vrijdagochtend 07.00 uur tot en met maandagochtend 06.00 uur. De Beethovenstraat, tussen de De Boelelaan en het viaduct van de A10, is dan voor autoverkeer richting de stad afgesloten. Het verkeer wordt ter plekke omgeleid. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens dit werk nog wel gebruik blijven maken van de normale fiets- en voetpaden.

Geluidsoverlast

De meeste geluidshinder verwachten we tijdens het verwijderen en aanbrengen van nieuw asfalt. Het verwijderen vindt plaats op vrijdag 19 januari van 19:00 tot 23.00 uur.

Geef uw mening