skip to main content
Verkoop woongebouw SUD van start

SUD past in de ambitie om van Kop Zuidas een duurzame en levendige buurt te maken. De gemeente werkt aan een nieuw bestemmingsplan om tegemoet te komen aan de behoefte aan woningen en kleinschalige voorzieningen. Daarnaast is het de bedoeling dat Kop Zuidas een waterneutrale buurt wordt met veel groen in de openbare ruimte. SUD sluit aan bij deze duurzaamheidswensen.  De appartementen hebben vloerverwarming die energie krijgen van de zonnepanelen op het dak en de warmtebron in de bodem.

Een luchtimpressie van SUD aan het toekomstige Hogelandplein

Unieke ligging

Door de ligging heeft SUD grote aantrekkingskracht: in Kop Zuidas, de meest oostelijke punt van Zuidas. ‘Dit gebied is uniek’, zegt Jelle de Groot van ontwikkelaar COD. ‘Nergens anders binnen de A10-ring vind je een nieuwbouwlocatie die zo goed bereikbaar is als Kop van Zuidas. Je loopt naar De Pijp, je fietst zo naar het centrum, je stapt in de trein via station RAI, de Noord/Zuidlijn stopt voor de deur en met de auto ben je zo op de A10. Het is een bijzondere plek want het valt net  tussen allerlei andere interessante plekken. Het hoort bij de grootstedelijkheid van Zuidas en bij de kleinschaligheid van de Veluwebuurt. En de natuur is een aantrekkelijke bonus. Het water van de Kleine Wetering loopt er direct langs, terwijl het groene Amstelgebied om de hoek ligt. Wij denken dat deze bijzondere kenmerken er voor zorgen dat mensen hier graag willen wonen.’

‘Stapje meer’

Vastgoedontwikkelaar COD is met zo’n 10 medewerkers een relatief kleine organisatie met grote ambities en projecten. Het bedrijf, dat met Motel One zijn eerste hotel in Zuidas opleverde, werkt momenteel aan het nu al iconische Nhow Amsterdam RAI Hotel. Onlangs heeft COD ook het woongebouw RIV in Kop Zuidas opgeleverd. ‘Wij willen van elke plek die we ontwikkelen iets bijzonders maken’, zegt De Groot. ‘Net dat stapje meer zetten. Daarom leggen we ook bij SUD zoveel focus op kwaliteit. Of het nu gaat om de detaillering van het gebouw, het materiaalgebruik of de variatie van typen woningen.

Jelle de Groot bij een maquette van SUD, gemaakt door Kaita Shinagawa van studio K+

Prettig wonen

SUD is een ontwerp van Office Winhov  en geïnspireerd op het klassieke Plan Berlage. Net als de Rivierenbuurt om de hoek. ‘We hebben bewust niet gekozen voor het grote gebaar’, zegt De Groot. ‘Dat gebeurt al veel in dit gebied, zoals met de gebouwen van Suitsupply en CROSSOVER. Het is vooral belangrijk dat mensen er prettig kunnen wonen.’ Uitgangspunten voor het ontwerp zijn veel glas,  buitenruimtes die met alle leefruimtes zijn verbonden en grote erkers. Opvallend is het materiaalgebruik. De basis is een soort baksteen die in kleurnuancering verloopt van dieprood naar bijna paars. Dat kan alleen maar door een intensief bakproces. Ook de binnentuin krijgt veel aandacht. Deze gaat niet alleen gebruikt worden door de nieuwe bewoners van SUD en de ondernemers op de begane grond, maar ook door de nieuwe bewoners van woonzorggebouw Zuidoever van Cordaan.

45 woningen

In SUD komen 43 koopappartementen, variërend van 50 tot ca 150 m2, en twee penthouses van 200m2. De ruimtes hebben een minimale hoogte van 3 meter, slimme indelingen en grote lichtinval. Verder komt er een lift, een pakkettenservice, een inpandige fietsenstalling en een parkeergarage.  Voor de deur komt het nieuwe Hogelandplein, er zijn voorzieningen om de hoek en op de begane grond.

Nog geen erfpachtovereenkomst

Overigens hebben COD en de gemeente nog geen erfpachtovereenkomst gesloten. De verkoop is dus onder voorbehoud van overeenstemming met de gemeente.

Kijk voor meer informatie op  www.sudamsterdam.nl.

Geef uw mening