skip to main content
Nieuw in Zuidas: restaurant Palante

Restaurant Palante, aan de Fred. Roeskestraat 97, opende haar deuren drie maanden geleden en is nu al populair. ‘We merkten dat het toch nog lastig is als vegetariër om een restaurant te vinden waar je lekker, snel en toch betaalbaar vegetarisch kunt eten’, zegt chef Eddy Blaas. Daarom besloten Blaas en zijn compagnon Jerry van Schaik, twee oud-studiegenoten, er zelf een te beginnen.

Verrassende bitterbal

In Palante ligt weliswaar de nadruk op vegetarisch, maar wees gerust: ook als vleesliefhebber kun je bij Palante terecht. ‘We willen niemand uitsluiten, dus ook voor de vlees liefhebber hebben we genoeg keus. Maar wel zo veel mogelijk van biologische afkomst,’ zegt Blaas. Zo is er naast de normale bitterbal ook een verrassende vegetarische variant te krijgen.

Slow food, fast served

Het concept van Palante is net iets anders dan het doorsnee restaurant. U kunt bij de bar zelf uw drankjes bestellen, en mag die ook vaak zelf samenstellen. Tijdens de lunch staat er een buffet klaar met hapjes. U betaalt vervolgens per gewicht. ‘We merken dat mensen vaak snel een hapje willen eten, maar geen zin hebben om naar een fastfoodketen te stappen’, vertelt Blaas. ‘Daarom wilden we een snelle service aanbieden, maar wel met kwalitatief goed eten voor een goede prijs. En bovendien vinden mensen het ook vaak heel leuk om zelf hun drankje samen te stellen.’

 

Buurtfunctie

‘We zijn eigenlijk per toeval in Zuidas terecht gekomen.’ Van zijn tijd bij de Vrije Universiteit kende Blaas het gebied al een beetje, maar eigenlijk stond Zuidas niet op zijn radar. ‘Een makelaar toonde ons verschillende opties in de stad. Het hoekpand hier in de Fred. Roeskestraat was boven onze verwachting.’ Ondertussen zijn Blaas en Van Schaik ontzettend tevreden met hun keuze. ‘Wat me verrast is dat heel veel partijen in Zuidas, waaronder ook veel bedrijven, zich inzetten om van het gebied iets moois te maken. Hopelijk dragen wij daar ook aan bij. Het lijkt ons ontzettend leuk om straks ook een buurtfunctie te krijgen. Om zover te komen, gaan we speciale activiteiten organiseren.’ Zo is er elke maand een wijnproeverij van biologische wijnen. Voor de normale borrel kan je overigens ook bij Palante terecht, binnen maar ook buiten op het terras.

Geef uw mening