skip to main content
Genieten in de Botanische Tuin Zuidas

De Botanische Tuin Zuidas bestaat al sinds 1967. De tuin diende eerst als outdoor onderzoekslab van de Vrije Universiteit, maar ondertussen is de onderwijsfunctie verdwenen. De tuin is wel altijd blijven bestaan en floreert als nooit tevoren. Een grote groep vrijwilligers zorgt ervoor dat alle planten worden onderhouden en dat de tuin dagelijks open is voor bezoekers, helemaal gratis.

Cactussen

Uniek aan de Botanische Tuin Zuidas is de enorme collectie succulenten. Het is de grootste verzameling van cactussen en vetplanten van Nederland, en dat ervaart u zeker als u in de kas staat. Een ‘must see’ voor de groengenieter. En een droom voor elke hippe plantenliefhebber, want deze kas staat bomvol met fotogenieke, aparte en gekke cactussen.

Verzorging van de planten

Artist in Residence

Een ander leuk weetje: op dit moment biedt de Botanische tuin huisvesting aan het kunstproject van kunstenaar P.J. Roggeband. Hij is de eerste ‘artist in residence’ van de Botanische Tuin Zuidas, die in juni 2017 startte met de ‘uitleentuin’. Het idee: steeds meer groen verdwijnt op werkplekken in kantoren. Roggeband creëerde daarom een tuin in miniformaat die u voor een dag kunt meenemen naar uw werkplek. Zo heeft u altijd een beetje groen op kantoor.

24 juni: Kunst in de Tuin

Naast het bezoeken van de vaste collectie van flora, kunt u ook bij de Botanische Tuin Zuidas terecht voor allerlei activiteiten. Zondag 24 juni is er bijvoorbeeld ‘Kunst in de Tuin’. Twintig kunstenaars laten dan hun werken laten zien en geven workshops. Om 14.00 uur kunt u meedoen aan een tekenworkshop.

Meer informatie

De Botanische Tuin Zuidas bevindt zich aan de Van der Boechorststraat 8, achter het grote gebouwencomplex van de VU. De toegang is gratis. Er is een klein winkeltje waar u unieke planten kunt kopen, groenten en grappige cadeautjes. Kijk voor de precieze openingstijden, andere activiteiten of meer informatie op de website van de Botanische Tuin Zuidas.

Het winkeltje van de Botanische Tuin Zuidas

Nog niet genoeg?

Ga na uw bezoek ook eens naar bijvoorbeeld The Green Living Lab. En uiteraard bent u van harte uitgenodigd voor een van de groene rondleidingen die wij sinds kort organiseren.

Geef uw mening

Ilse Hopper

Leuke blog over onze BotanischeTuinZuidAs ??, Groetjes van Ilse (de rose planten verzorgster ?)