skip to main content
De hipste elektrische fietsen in JUIZZ

Elektrische fietsen en goede service, daar draait het om bij de nieuwe elektrische fietsenwinkel JUIZZ die half april openging in Zuidas. De winkel is gevestigd in de begane grond van NoMA House, op de hoek van de Gustav Mahlerlaan en de Parnassusweg. Sinds 2009 is JUIZZ koploper in de elektrische fietsenbranche. ‘Het comfort en de betrouwbaarheid van een auto, dat gevoel moet je ook hebben bij een fiets’ zegt Nick Hielckert. ‘Je moet je geen zorgen hoeven te maken dat je band lek gaat of dat er iets anders misgaat. De zekerheid dat je altijd mobiel bent, die proberen wij te bieden.’ Continuïteit van mobiliteit, zo noemt Hielckert dat.

Van auto naar E-bike

Deze zekerheid zorgt ervoor dat stedelijke forensen met een gerust hart elke dag flinke afstanden elektrisch kunnen fietsen. ‘Een waardig alternatief voor de auto’, aldus Hielckert. ‘En bovendien sla je hiermee files over, leef je gezonder en is het beter voor het milieu.’ Van het soms suffe imago van de elektrische fiets is in de winkel van JUIZZ niets terug te vinden. Hippe modellen vullen de zaak. Daarnaast is het zeker de moeite waard om in de winkel misschien wel de stoerste fiets die er bestaat te bekijken: de legerfiets. In Nederland mag hij de weg niet op, want hij bereikt snelheden tot wel 80 km per uur. Kosten? 30.000 euro. ‘Dit is dan ook gelijk de duurste fiets die we hebben hoor, de meeste zijn een stuk goedkoper. De goedkoopste is 1.800 euro’.

JUIZZ is gevestigd in NoMA House, hoek Mahlerlaan en Parnassusweg

JUIZZ in Zuidas

Voorheen zat de locatie van JUIZZ op de Overtoom, maar Zuidas lonkte. ‘Een fantastische plek’, vindt Hielckert. ‘We zijn ontzettend blij dat we hier nu zitten: in een vet gebouw, een locatie vol in ontwikkeling en precies waar ook onze doelgroep zich bevindt.’ Hielckert ziet ook kansen in Zuidas, veel bedrijven proberen namelijk duurzamer en bewuster te zijn. ‘Er dwalen nu al allemaal ideeën door mijn hoofd. Van pilots met bedrijven hier in Zuidas om de auto in te ruilen voor de e-bike. Op die manier bieden onze e-bikes een oplossing voor mobiliteits- maar ook duurzaamheidsvraagstukken hier in Zuidas.’

Geef uw mening