skip to main content
28 september: de tiende Zuidas Run

Onder het motto ‘From suit to shirt’, is het alweer de tiende editie van de Zuidas Run, inmiddels tot groot Zuidas-fenomeen. Anders dan andere jaren vindt het evenement dit jaar niet plaats op zaterdag, maar op vrijdag, direct na werktijd. Werkers en bewoners in Zuidas, maar ook andere Amsterdammers worden uitgedaagd om de straten van Zuidas vanuit een sportief perspectief te ervaren.

Erben Wennemars en Nicolien Sauerbreij

Het evenement begint om 17.00 uur met een ‘Running Festival’ op het Gustav Mahlerplein. Tot 19.00 uur wordt u klaargestoomd om fit en vol overtuiging van start te gaan. Twee fantastische ‘motivational speakers’ peppen u op om een topprestatie te leveren: voormalig topschaatser Erben Wennemars en top snowboardster Nicolien Sauerbreij. Energie tanken kunt u doen bij het ‘running buffet’.

Bekijk het filmpje

Rennen en afterparty

Om de spieren warm te maken is er om 19:00 uur een gezamenlijke warming-up. Zowel de 5 als de 10 kilometerloop begint om 19:30 uur. De finishlijn is eveneens op het Gustav Mahlerplein. Daar kunt u dan nog tot 23:00 uur genieten van een welverdiende borrel tijdens de afterparty. Of u nu als een hinde of met de tong op uw schoenen aankomt.

Het Amsterdam Zuidas team tijdens voor de run van 2017

Geef uw mening