skip to main content
EMA-gebouw bereikt hoogste punt

In recordtempo bouwt BCEMA, de bouwcominatie van Dura Vermeer en Heijmans, aan het nieuwe hoofdkantoor van EMA. Het bouwwerk van 81 meter hoogte, naast het kantoor van EY, zou zo een decorstuk kunnen zijn uit de film Lord of the Rings. Het is een ‘merkwaardig’ smalle, hoge toren. Dat komt doordat alleen de kern van het EMA-kantoor er nu staat, het deel waarin onder meer de liftschachten komen. Hieromheen gaan Dura Vermeer en Heijmans het feitelijke kantoor bouwen.

Verdieping op verdieping

Dag en nacht, zeven dagen in de week, ‘goten’ tientallen bouwvakkers verdieping op verdieping. In een bekisting stortten ze volcontinu het beton dat een kraan omhoog bracht. Betonmixers reden af en aan. Na voldoende uitharding schoof deze bekisting een laag omhoog, waarna de volgende verdieping bovenop de toren gestort kon worden. Per dag ging het bouwwerk 2,30 meter verder omhoog. Zo bereikte het gebouw in recordtempo van 35 dagen de twintigste en hoogste verdieping.

Stalen frame

Nu de kern van het EMA-kantoor staat, gaat de bouw in volle vaart door. Het frame van het kantoor wordt opgetrokken uit staal. Dit om de productietijd zo kort mogelijk te houden. Vanwege de Brexit moet EMA over een half jaar uit Londen weg zijn. Omdat het nieuwe kantoor dan nog niet af is, trekt  EMA daarom enkele maanden in het Spark-gebouw, bij Sloterdijk. Het definitieve onderkomen in Zuidas is in november 2019 klaar.

Meer informatie

Alles over de verhuizing van EMA vindt u op de site relocatema.nl. Op de website van de bouwcombinatie van Dura Vermeer en Heijmans (BCEMA) leest u meer over het gebouw en de stand van zaken.

Geef uw mening