skip to main content
Nieuwe vestiging Vondelgym in Atrium

De Vondelgym in het Atrium, Eduard van Beinumstraat 110, gaat eind november open en is de grootste van de drie vestigingen. Bij de andere twee locaties, op de Overtoom en aan de Wibautstraat, zijn er flinke wachttijden. Daarom waren de initiatiefnemers hard op zoek naar een nieuwe locatie, vertelt co-founder Jan Willem van der Kuip. De Vondelgym, gelegen op de begane grond, krijgt dezelfde sfeer als de huidige locaties. Iedereen kan zijn/haar eigen programma afwerken, maar er worden vooral groepslessen aangeboden. Bijzonder aan de vestiging in Zuidas is dat er twee nieuwe disciplines worden aangeboden: pilates en barre.

No-nonsense gym

Het is een ‘no-nonsense’ gym, aldus Van der Kuip. ‘Het doel is om hier fysiek beter te worden. We hebben bijvoorbeeld geen sauna’s, onze aandacht ligt echt op sporten en minder op ontspanning.’ Een beetje relaxen na het sporten kan natuurlijk wel: er komt een semipublieke bar waar lekkere, gezonde sapjes worden geserveerd. ‘Maar de stoelen bij de bar hebben bijvoorbeeld geen leuning, om zo toch die actieve houding te stimuleren.’

Corporate trainingen

De focus van de Vondelgym ligt op zaktraining, crossfit en vrij trainen. ‘Doordat we crossfit aanbieden, onderscheiden we ons van andere sportscholen. Ook selecteren we onze trainers streng op kwaliteit.’ Vernieuwend in de vestiging in Zuidas is dat er ook een ruimte is gereserveerd voor yoga en pilates. Daarnaast komt er een speciale ruimte voor corporate trainingen, inclusief auditorium. Bedrijven kunnen hier met hun teams komen trainen, presentaties geven en vergaderen.

Vondelgym aan de Wibautstraat

Community

Vondelgym onderscheidt zich van andere sportscholen in het verenigingsgevoel, vindt Van der Kuip. ‘Wij proberen dat communitygevoel te stimuleren, bijvoorbeeld door evenementen te organiseren.’ Zo biedt de sportschool vaak clinics aan met bekende sporters, zoals Epke Zonderland. Of werkt ze samen met een bekend merk. Onlangs konden leden in de twee bestaande vestigingen 24/7 sporten. ‘Het valt ons op dat veel traditionele sportverenigingen leeglopen. Mensen willen niet meer hun hele zondag kwijt zijn voor een wedstrijd, maar zelf hun tijd indelen. Maar het verenigingsgevoel waarderen mensen wel. Daarom proberen we dat voor onze leden te creëren’, aldus Van der Kuip.

Inschrijven

Ook al opent de Vondelgym in Zuidas pas eind november, inschrijven kan nu al. Kijk voor meer informatie.

Geef uw mening

Mari

Nobody cares