skip to main content
Voorkom een burn-out, pak vaker de fiets

Een goede mentale gezondheid, zakelijk succes en veel fietsen horen bij elkaar. Dat is de filosofie van Go Cycling, een nieuw samenwerkingsverband tussen Amsterdam Zuidas, BYCS, de Green Business Club Zuidas en Hello Zuidas. Op dit moment neemt 41% van de werknemers in  Nederland wel eens ziekteverlof. Dat percentage is flink hoger dan het Europese gemiddelde. Nu fietsen Nederlanders ook meer dan het Europees gemiddelde, maar in Zuidas valt wat dat betreft nog een wereld te winnen. Bewezen is dat fietsen naar het werk het ziekteverzuim vermindert en langdurige uitval helpt voorkomen. Medewerkers die fietsen, blijken meer betrokken, effectiever en energieker te zijn. Fietsen vermindert stress en angst. Ook voor mensen die in Zuidas werken.

Voor werkgevers en werknemers

Go Cycling start met de lancering van een website – www.go-cycling.org – die werknemers eenvoudige tips geeft om vaker te fietsen. De website biedt informatie over regelingen voor fietsers, lokale routes om te ontspannen en opties voor het kopen, leasen of delen van fietsen en e-bikes. Daarnaast is op de site informatie te vinden over welke regelingen de werkgever ter beschikking staan om fietsen voor medewerkers aantrekkelijk te maken. Bedrijven kunnen bovendien een subsidie krijgen voor een aantal activiteiten die het fietsen vergemakkelijkt, zoals het bouwen van fietsparkeervoorzieningen en douchefaciliteiten.

Aftrap van de Go Cycling campagne met Hello Zuidas-directeur Olivier Otten

Ontbijtsessie op 10 oktober

De campagne valt samen met WHO World Mental Health Day, woensdag 10 oktober. In Circl organiseren Zuidas, Hello Zuidas, Green Business Club Zuidas en BYCS een voor iedereen toegankelijke ontbijtsessie. Een van de sprekers tijdens het ontbijt is Ione Avila-Palencia van het Institute for Global Health uit Barcelona. Zij concludeert dat mensen die in steden fietsen een betere algemene gezondheid ervaren, net als een betere mentale gezondheid, meer vitaliteit, minder stress en lager gevoel van eenzaamheid.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Go Cycling.

Geef uw mening