Zuidas Leeft

2 juni: Avontuurlijke Dag van de Bouw in Zuidas

De Dag van de Bouw in Zuidas. Dat kan niet anders dan een interessant en leuk programma opleveren op 2 juni. Wilt u meer weten over alle bouwwerkzaamheden? Of zelf bouwplaatsen bezoeken? Kom dan. Of schrijf u in voor een excursie.

Het is de tweede keer dat we meedoen aan de Dag van de Bouw, die al voor de dertiende keer wordt georganiseerd in het hele land. Ook dit keer hebben we een fraai programma voor u gemaakt, in samenwerking met bouwbedrijven die in Zuidas actief zijn. We zijn nog bezig om zoveel mogelijk aannemers aan te sporen om hun bouwterrein open te stellen. Daarover hoort u de komende weken meer. Ondertussen hebben wij ons programma rond. En echt, het is de moeite waard om er op 2 juni een mooi zaterdaguitje naar Zuidas van te maken.

Ook voor kinderen

Ook voor kinderen hebben we leuke activiteiten in petto. Voor hen hebben we een werkblad ‘ontdek het Mahlerplein’ gemaakt, staat er een springkussen en zijn er spellen te spelen als XL Jenga, sjoelen, 4 op een rij ect. Moe gestreden? Bestel dan een ijsje bij onze ijscokar. Voor de volwassenen staat onze barrista met de coffeebike klaar.

Foto: Marcel Steinbach

Wat kunt u zien?

Heel veel. Met het paviljoen van BYCS aan het Gustav Mahlerplein als vertrekpunt, brengt een elektrisch treintje u langs de activiteiten en de deelnemende bouwplaatsen. Dicht bij het Mahlerplein bevindt zich de bouwkeet van aannemerscombinatie ZuidPlus, die Zuidasdok gaat bouwen. In de keet hoort en ziet u er alles over. In de passage onder station Amsterdam Zuid zorgt ZuidPlus voor een bijzondere blik in de toekomst door middel van 3D-beelden.

Inschrijven voor rondleidingen

Tijdens de dag organiseren we een groot aantal rondleidingen. Ze hebben verschillende thema’s, zoals Zuidasdok, architectuur en de groene Zuidas. Let op: voor deze rondleidingen is het belangrijk dat u zich aanmeldt, om teleurstelling te voorkomen (er kan een maximum aantal deelnemers gelden). Inschrijven kan via dit formulier.

Floorplan Dag van de Bouw - 2 juni in Zuidas
Timetable Dag van de Bouw - 2 juni in Zuidas

Bewuste Bouwer Award

Tijdens de Dag van de Bouw vindt tevens de uitreiking plaats van de Bewuste Bouwer Award 2018. Een vak- en een publieksjury oordelen momenteel over de kwaliteit van de bouwplaatsen in Zuidas.

Informatie

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

14 mei 2018 | 09:21

Karen de Heer

Linken naar inschrijven rondleiding werkten niet

Schrijf een reactie
1
+1
15 mei 2018 | 12:40

Kim | Amsterdam Zuidas

@Karen
We hebben het nogmaals gecontroleerd, maar bij ons werkt het wel.
Zou u kunnen aangeven waar het mis gaat? Dat helpt ons bij het vinden van een oplossing.

Schrijf een reactie
+1
Foto van Kim | Amsterdam Zuidas
9 mei 2018 | 16:39

Kre

Leuk! Zin in 😉

Schrijf een reactie
1
+1