skip to main content
8 februari 2019: informatiebijeenkomst nieuwe rechtbank

Het consortium NACH (New Amsterdam Court House) organiseert de bijeenkomst. Omdat het bouwwerk al aardig vorm krijgt, wil NACH laten zien wat het, samen met een heleboel andere partijen, realiseert. De nieuwe rechtbank komt aan de Parnassusweg, op de plek waar ook de oude rechtbank stond – en een monumentaal deel daarvan nog steeds staat.

Voorplein

Voor het gebouw komt een statig en groot plein. De gedachte is dat dit Voorplein een prettige entree vormt voor bezoekers van de rechtbank en tegelijkertijd de verbinding maakt met Zuidas en de stad. Om het speciale karakter van dit plein te benadrukken, komt er een blikvangend kunstwerk te staan.

Impressie van de nieuwe rechtbank, met rechts het Voorplein

Bekendmaking kunstenaar

Tijdens de informatiebijeenkomst krijgt u meer te horen over de nieuwe rechtbank. Tevens maakt NACH bekend wie het kunstwerk zal maken. KAAN Architecten geeft een toelichting op het Voorplein en ook de maker van het kunstwerk komt aan het woord. Uiteraard is er een aangename nazit met hapje en drankje.

Informatie

Wanneer: Vrijdag 8 februari 2019, van 15.45 tot 18.00 uur
Locatie: Rechtbank Amsterdam, Borgerhoff Mulderzaal, Parnassusweg 220

Bouwen aan de nieuwe rechtbank, met Atrium op de achtergrond

Geef uw mening