skip to main content
Een exclusieve airbnb beginnen in Zuidas? Enkele tips

Ze bevinden zich al aan de Fred. Roeskestraat, bij Circl, in Verdi en op diverse andere locaties. Die aan de De Boelelaan vestigt zich binnenkort elders. Op hun gastenlijsten staan vlinders en verschillende bijensoorten, maar ook wormen. Net als in de rest van Amsterdam doen ook in Zuidas de insectenhotels het goed. Doel is biodiversiteit in de stad de ruimte geven. En de ontwikkeling van bepaalde diersoorten te stimuleren, zoals de populatie van de wilde bijen.

Variatie

Een insectenhotel begin je niet zomaar. En het kan ook niet op zichzelf bestaan. Net zoals mensenhotels in Amsterdam leeg zouden staan als er niks te beleven zou zijn, zo is het voor insectenhotels belangrijk dat zich in de buurt de juiste beplanting bevindt. De nadruk ligt op variatie, zodat het gehele jaar voedselvoorziening (nectar en stuifmeel) aanwezig is. Natuurlijk moet deze beplanting passen bij de insecten die in de stad voorkomen. Daarbij is een gevarieerde keuze voor diverse inheemse plantensoorten het beste. Het resultaat is een diverse, groene invulling van de openbare ruimte én een ideaal leefklimaat voor insecten.

Natuurinclusief bouwen

In Zuidas komen steeds meer initiatieven om natuurinclusief te bouwen. Bestaande gebouwen krijgen nestkasten voor vogels en vleermuizen. Onze beroemdste bewoners zijn misschien wel de slechtvalken bovenin het kantoor van ABN AMRO (bekijk ze via de webcam). Van een grote variatie aan bomen op het Zuidplein en in het nieuwe parkje Vijfhoek, de verticale tuinen van Valley, de horizontale tuinen bovenop Circl en in de binnentuin van gebouw Vivaldi tot de groene daken op meerdere gebouwen – de aandacht voor een prettige verblijfsomgeving voor zowel mens als dier is aanzienlijk.

Wormenhotel bij de Jachthavenweg

Ook aan de slag?

  • In een private buitenruimte, zoals een balkon of tuin, kunt u om te beginnen verschillende bloemen en planten plaatsen. Ze dienen als voedingsbron voor insecten.
  • Denk aan bloemen en struiken die veel nectar of stuifmeel leveren. Zoals vlinderstruiken, muskuskaasjeskruid, stokroos, lavendel, wilde marjolein, wegedoorn, klimop en hulst.
  • Zorg voor variatie, zodat in elk seizoen wel iets bloeit.
  • Vogels hebben in het broedseizoen een vogelhuis nodig, veel insecten verblijven in de winter graag in een insectenhotel. Beide zijn prima zelf te maken, maar ook ruimschoots te koop.
  • Variatie is het sleutelwoord.

Geef uw mening

Wim cozijnsen

Dit zijn super ideeën en voor iedereen te doen

M. Overberg

En er zijn helaas nog zoveel bithumen daken met kiezels op de zuidas. Daar is ook mog veel te winnen. Was duidelijk te zien op Open Torendag!