skip to main content
Nieuw clubgebouw en nieuwe velden voor AFC

Links Camiel Honselaar van HSB Bouw; midden David van Traa, directeur Zuidas; rechts Johan Middelkamp van Sallandse Wegenbouw

De aannemers starten maandag 8 juli al met de werkzaamheden. De nieuwe voorzieningen moeten in de zomer van 2020 klaar zijn. De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats, zodat er tijdens de aanleg gewoon gevoetbald kan worden. Het nieuwe sportpark krijgt vijf nieuwe kunstgrasvelden. Aannemer Sallandse Wegenbouw legt het nieuwe sportpark aan en HSB Bouw zorgt voor de bouw van het nieuwe clubhuis.

‘Onvoorstelbaar mooi’

De AFC-voorzitter Ad Westerhof toonde zich verheugd. ‘Vanaf de jaren negentig heeft AFC met de gemeente gesproken over een nieuw sportpark met een clubhuis in Zuidas. Het is onvoorstelbaar mooi dat het nu gerealiseerd gaat worden. AFC kan zo verder aan haar toekomst bouwen en haar ambities nog beter realiseren. Dank aan allen die zich gedurende vele jaren hebben ingezet om dit te bereiken.’

AFC-voorzitter Ad Westerhof

‘Echte wijk’

Volgens wethouder Udo Kock (Zuidas) illustreert de vernieuwing van AFC de ontwikkeling die Zuidas doormaakt. ‘Straks kunnen Amsterdammers voetballen op gloednieuwe velden en daarna voor de derde helft naar het nieuwe clubgebouw van AFC. Dat is mooi voor alle voetballers en supporters van AFC en ook voor Amsterdam. Zuidas wordt steeds meer een echte wijk waar niet alleen wordt gewerkt, maar waar ook wordt gewoond en gesport, zoals straks op dit prachtige sportpark.’

1.500 woningen

De definitieve gunning van de opdracht is het sluitstuk van een jarenlang proces om AFC, de oudste voetbalclub van Amsterdam, in te passen in de planontwikkeling in Zuidas. Het nieuwe sportpark en het clubgebouw worden in noordelijke richting verplaatst. Ten zuiden van het nieuwe sportpark zal een nieuwe woonwijk met circa 1.500 woningen worden gerealiseerd. De gemeente is eigenaar en beheerder van het nieuwe sportpark. AFC is de hoofdhuurder. Het sportpark zal daarnaast ter beschikking staan van een aantal scholen in de omgeving. Ook kinderen in de nieuwe woonwijk kunnen er straks een balletje trappen. AFC wordt eigenaar van het nieuwe clubgebouw.

Geef uw mening

Lisa

Dag Ronald, je kan de aanleg van de nieuwe velden en clubhuis ‘live’ via deze link volgen: https://www.teleport.io/feed/uj2zzqsri5xlyv3tvr66?playMode=livetimelapse&accessKey=Dmt6Kzr41r3wzwzmjjVwYvmanwi4U8 Veel kijk plezier!

R van der Sluis

Ik had een vraag waarom staat er geen Webcam op de bouwplaats zodat de Amsterdammers mee kunnen kijken naar het verloop van de bouw

Ronald

Hallo is het al besproken met de aannemer voor het plaatsen van een camera voor het volgen van de nieuwbouw

Lisa

Wat een leuk idee, we gaan je idee bespreken met AFC en de aannemers om te kijken of dat mogelijk is

Z. Inas

Ik begrijp na het lezen van dit artikel nog niet waar precies de sportvelden komen. Een deel van de VU zou toch worden afgebroken voor de sportvelden? Maar dat was in zuidelijke richting van AFC. ?

Redactie

Beste Z. Inas, de sportvelden van AFC blijven ongeveer liggen waar ze nu ook liggen. Misschien bedoel je de velden van SC Buitenveldert. De bedoeling is dat die worden verplaatst in zuidelijke richting. Wanneer precies is nog niet bekend.

Bert Bus

Nou,de VU wordt echt niet afgebroken! Rene Smit vond het een goed idee de gebouwen grenzend aan de A.J.Ernststraat af te breken,om ze tegen het talud van de A10-Zuid weer neer te zetten. Maar het prijskaartje dat daar aan hangt,bevalt niemand.

Peter Wessels

Het werd ook wel tijd!

.xx

lekker vroeg peter