skip to main content
ARTZUID 2019 ten einde

Veel bezoekers hebben tussen 17 mei en 15 september genoten van alle kunst op de route. Nu de herfst haar intrede doet, worden de kunstwerken weer weggehaald. Voor Zuidas betekent dit onder andere dat de drie kunstwerken van Roberto Barni op het Zuidplein en het opzittend konijn van Tom Claassen op de Vijfhoek weer verdwijnen. Ook de drie beelden van Hans van de Bovenkamp verlaten het straatbeeld en keren terug naar de kunstenaar in de Verenigde Staten.

Het opzittend konijn van Tom Claassen

Nieuw tijdelijk kunstwerk

Deze drie beelden stonden tijdelijk op het Mahlerplein, sinds ARTZUID 2017. Ze hebben langer dan gepland het Mahlerplein verfraaid. Zuidas vindt kunst in de openbare ruimte erg belangrijk. Daarom gaan we op zoek naar een nieuw tijdelijk kunstwerk. Over anderhalf jaar, vanaf mei 2021, zullen ook weer een groot aantal nieuwe kunstwerken in Zuidas komen te staan tijdens de zevende editie van ARTZUID.

Een van de drie beelden van Hans van de Bovenkamp

Geef uw mening