skip to main content
Vanaf 30 september werkzaamheden rondom Amstelveenseweg

Deze werkzaamheden duren ongeveer vier weken. Een deel van het werk voeren we uit voor de toekomstige verbreding van de A10 Zuid (onderdeel van het project Zuidasdok). Na deze werkzaamheden gaan we de mantelbuizen (lege buizen) vullen. Dit werk combineren we met andere werkzaamheden aan de Amstelveenseweg en met de voorbereidingen van de ontwikkeling voor Tripolis. Hierover informeren wij u later.

Weinig hinder

De werkzaamheden aan de kabelgoten die op 30 september starten, zullen weinig hinder opleveren. Er worden kabelgoten en mantelbuizen aan het viaduct van de A10 Zuid aangebracht. Om de overlast voor het verkeer te beperken voeren we dit werk ’s nachts uit, tussen 22.00 uur en 06.00 uur. Overdag, op werkdagen tussen 07.00 uur en 19.00 uur, graven we de mantelbuizen in.

Bereikbaarheid Amstelveenseweg

Als gevolg hiervan is het fietspad onder de A10, aan de westkant van de Amstelveenseweg, waarschijnlijk één nacht afgesloten: van donderdag 3 op vrijdag 4 oktober. Fietsers worden dan met borden omgeleid via het Piet Kranenbergpad. De Amstelveenseweg blijft toegankelijk voor autoverkeer in beide richtingen, maar houd u wel rekening met vertraging door een wegversmalling in verband met de werkzaamheden. De nachtbussen stoppen op een nabijgelegen, tijdelijke bushalte aan de noordoostzijde van de A10 langs de Amstelveenseweg. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting rond 12 oktober klaar.

Piet Kranenbergpad

De nachtelijke werkzaamheden aan het Piet Kranenbergpad vinden plaats van 7 tot en met 9 oktober, tussen 22.00 uur en 06.00 uur. Net als bij de Amstelveenseweg werken we ook hier aan het aanleggen van kabelgoten en het ingraven van mantelbuizen. Fietsers leiden we ‘s nachts via het voetpad langs de werkzaamheden. En als we het voetpad afsluiten, leiden we voetgangers om over het fietspad. Overdag is het fietspad gewoon open. De werkzaamheden die we overdag uitvoeren, vinden plaats op werkdagen van 7 tot en met 18 oktober.

Eind oktober meer werkzaamheden

Over de vervolgwerkzaamheden vanaf eind oktober informeren wij u later. Deze zullen meer impact hebben op het fiets- en voetgangersverkeer over de Amstelveenseweg.

Geef uw mening