skip to main content
Mijd zwarte vrijdag aan de zuidkant van Amsterdam

Om de waarheid te zeggen: de alternatieven zijn beperkt. Zeker op vrijdag 1 november, een werkdag, voorzien we ernstige verkeershinder. We raden forenzen aan om thuis of elders te werken, voor zover dat mogelijk is. We weten namelijk nu al dat de omleidingsroutes het vrijdagverkeer dat normaal op de A10 Zuid rijdt niet kunnen verwerken. Treinverkeer van, naar en via de stations Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI is op vrijdag 1 november en zaterdag 2 november ook niet mogelijk. Op zondag 3 november is er beperkt treinverkeer. Hoe kunt u, als u écht moet, toch in Zuidas komen?

Metro

De metro’s 50, 51 en 52 rijden hun normale route en stoppen bij station Amsterdam Zuid. Houd wel rekening met grote drukte en bereid u goed voor op uw reis door deze vooraf te checken op 9292.nl of GVB.nl.

Bus

De regionale bussen 244, 341, 346 en de 348 rijden ook hun normale route en stoppen in Zuidas. Overstapmogelijkheden vanaf andere haltes/stations ziet u in het schema hieronder.

Tram

Tram 5 rijdt tussen station Amsterdam Zuid en Amstelveen Stadshart. De frequentie kunt u controleren op 9292.nl of GVB.nl.

Toch met de auto

Heeft u geen andere optie dan de auto, dan is de omleidingsroute vanuit het noorden via de A10 Oost en vanuit het westen via de A5 en A9. Die routes zullen extreem druk zijn, zeker op vrijdag 1 november. Daarom is een P+R in combinatie met reizen per openbaar vervoer ook een optie. U ziet de mogelijkheden in het schema hierboven.

Nieuwe stationspassage

De weekendwerkzaamheden zijn nodig voor de uitbreiding van station Amsterdam Zuid, als onderdeel van het project Zuidasdok. Hoewel dit project kampt met vertraging, gaan we wel verder met de bouw van de tweede reizigerstunnel voor station Amsterdam Zuid. In het eerste novemberweekend schuiven we het eerste dakdeel van de toekomstige Brittenpassage dwars door de A10 Zuid en het spoor op zijn plek.

Geef uw mening