Zuidas Leeft Zuidasdok Fietsenstalling Strawinskylaan

16 mei: openingsfeest parkje Vijfhoek

Het is zover. We gaan het parkje Vijfhoek, op de kop van de Minervalaan, officieel openen. Die eer is aan Zuidas-wethouder Udo Kock. Naast deze plechtigheid willen we er vooral een gezellig feestje van maken, voor kinderen en volwassenen.

Hoewel het parkje al in de winter klaar was, is het nu een prachtig moment voor een openingsfeestje. Het is lente, de bomen zijn uitgelopen en planten en struiken staan in bloei. Het belooft bovendien ook nog eens heerlijk weer te worden. Donderdag 16 mei, vanaf 15.00 uur tot een uur of 18.00 zijn alle kinderen en volwassenen van de Prinses Irenebuurt en van Zuidas van harte welkom.

Poffertjes en rondleidingen

Er is van alles te beleven. Voor kinderen is er onder meer speelgoed geregeld, hebben we het limonade-olifantje uitgenodigd en zijn er poffertjes. Volwassenen kunnen een foto-expositie bekijken van de ontwikkelingen de afgelopen jaren. Ontwerper Alessandro vertelt tijdens een rondleiding hoe wensen en fantasieën van kinderen en volwassenen realiteit zijn geworden. Er is live muziek en een bike-barrista maakt verse koffie.

De bouwput voor de ondergrondse fietsenstalling, juli 2017 Foto: Marcel Steinbach
De stalling is verdwenen, erboven bloeit het parkje, april 2019 Foto: Jan Vonk

Zuidasdok

Het parkje heeft in twee jaar tijd een complete metamorfose ondergaan. Tot 2016 was het een vijfhoekig grasveld, waar jong en oud speelden. Daarna veranderde de Vijfhoek in een bouwput: we bouwden er de ondergrondse fietsenstalling Strawinskylaan. Dat was nodig, omdat bij station Amsterdam Zuid veel fietsplekken verdwijnen vanwege de vernieuwing van station Amsterdam Zuid, een onderdeel van het project Zuidadok. Een jaar geleden, op 7 mei 2018, ging de stalling open. Daarna begon de herinrichting van het maaiveld.

Rustpunt en speelplek

Eerder al vroegen we kinderen en andere bewoners wat ze graag op het terrein wilden terugzien. Een flink aantal van de wensen toen is nu gerealiseerd. Hoewel in de omgeving de komende jaren nog flink gewerkt zal worden, is parkje Vijfhoek nu een rustpunt en speelplek in een dynamische omgeving. Het parkje sluit naadloos aan bij de vernieuwde Prinses Irenestraat, die verrijkt is met een fraaie groene zoom met bruggetjes erover.

Het parkje Vijfhoek in november 2017... Foto: Marcel Steinbach
...en in april 2019 Foto: Jan Vonk

Informatie

Het feest in parkje Vijfhoek begint om 15.00 uur. De officiële opening door wethouder Udo Kock vindt plaats tussen ongeveer 16.30 en 17.00 uur. We hopen dat u komt en er samen met ons een mooi feest van maakt. Het parkje bevindt zich bij de kruising van Minervalaan en de Prinses Irenestraat, in het verlengde van het Zuidplein. Komt u ook?

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

16 mei 2019 | 12:57

Aron

Parkje vijfhoek zonder vijfhoek. Blijf het dom vinden.

Schrijf een reactie
1
+1
12 mei 2019 | 16:10

Johannes

Het vooruitzicht van het parkje Vijfhoek in november 2019 is niet erg uitdagend!!

Schrijf een reactie
2
+1
12 mei 2019 | 17:32

Redactie | Amsterdam Zuidas

:-)))) Heel goed Johannes. Bedankt. Nu maar hopen dat het bijschrift bij de foto inderdaad een foutje was… maak jij komende november een foto?

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Redactie | Amsterdam Zuidas